Ta tre betala för en!
Det är faktiskt ett uns av lycka jag känner när jag inser att jag i år (till skillnad från i fjol) inte behöver känna mig nedslagen och rånad varje gång det vankas saffransinköp. Tvärtom, den här säsongen är ett kuvert saffran så billigt att det känns som att jag t-j-ä-n-a-r pengar varje gång jag handlar, för att tala ren kvällstidningssvenska. Helst vill jag ju fira med att äta saffran varje dag fram till jul, men det är möjligt att jag sansar mig. Men, favoritsoppan med fisk och saffran blir det garanterat både en och två och tre gånger.
Fisksoppa med saffran
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
150 g rotselleri
1 msk smör
1 liter buljong
1 burk hela skalade körsbärstomater
300 g lax
300 g sej
100 g räkor
0,25 g saffran
salt och svartpeppar
1 tsk dillfrön
Dela löken i båtar och skiva vitlöken, fräs i smör. Dela fänkålen i mindre bitar och rotselleri i kuber. Fräs några minuter. Tillsätt buljong, tomater på burk, saffran och krossade dillfrön. Låt koka cirka 10 minuter eller tills rotsellerin börjar bli klar. Dela fisken i lite större kuber, lägg försiktigt ned fisken i soppan och låt sjuda ca 5 minuter. Servera med räkor.
Publicerad i fisk, saffran, soppa | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg