Prinsessan på (kik)ärten!

den 14 november 2011, kl 22:37

De här evighetslånga dagarna som aldrig tar slut, kräver ett konstant tillskott av energi. Hela min kropp skriker s-n-ä-l-l-a-s-n-ä-l-l-a-e-f-t-e-r-r-ä-t-t när jag sitter och pluggar om kvällarna, men C står med armarna i kors och säger nej och åter nej. Tack och lov har jag kommit på ett prima trick att komma runt detta, kikärtstricket! Kikärtor är förvisso inte efterrätt, men rostade och uppiffade med lite sting klassificerar de sig utan tvivel som snacks. Bäst av allt och precis som förväntat kan han inte neka mig kikärtor. Kikärtor är typ det nyttigaste på hela jorden, säger jag och spännande nutritionistblicken i honom. Sen är kvällssnackset kirrat.

Rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och krydda med valfritt starkt. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända, ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Prinsessan på (kik)ärten!”

  1. anna kl 22:43, den 14 november 2011

    Skicka över några till Eko!

  2. Katarina kl 02:14, den 15 november 2011

    Låter mycket gott! Och så är det hälsosamt också :)

  3. Lena kl 03:05, den 15 november 2011

    Jättegott men passa så det inte går som det gick för mig! Jag bet av en tand! De kan ju bli lite hårda.
    Jag var kikärtsfanatiker ett tag. Kokade dem själv (så klart) och frös in. Tog fram, halvtinade och saltade, och åt. Det var ”kanonis”!

  4. Fröken Dill kl 10:22, den 15 november 2011

    Oj, nostalgi! Detta snacks åt vi jämt under uppväxten.

  5. sofie mumsfillibaba kl 10:27, den 15 november 2011

    Smarrigt!! Näääästan som godis;)

  6. Hanna kl 12:21, den 15 november 2011

    Gött att du vann den fejden! :)

  7. Vardaxlyx kl 12:59, den 15 november 2011

    Rostade kikärter är ju hur goda som helst!

  8. Plommonet kl 13:12, den 15 november 2011

    Nutritionistblicken kan vara ytterst scary och effektiv vid sina tillfällen (jag vet, jag har också provat). Har du provat att rosta sojabönor? Det är också ruskigt gott! :)

  9. Charlotta kl 17:55, den 15 november 2011

    Men åh, jag håller med! Har lite svårt att hålla mig ibland – nästa gång ska jag tänka på det här!

  10. Ann-Louise kl 20:57, den 15 november 2011

    Jag blir så glad och nöjd med mig själv när jag byter ut mitt vanliga snacksmumsande mot rostade kikärtor. Jag har även spanat in ett recept där man smaksätter dem med lönnsirap och ingefära men har inte hunnit prova det än. :)

  11. Simone kl 11:54, den 16 november 2011

    Hej tina.ja skulle behöva be dig om en tjänst.
    ja är finalist i ankarsrum assistant tävlingen,och skulle bli så glad om du ville rösta på mig.
    skulle behöva ett par hundra röster.
    ja tävlar med min jordgubbs sockerkaka,bidrag nr 8
    vill du dela med dig till dina vänner så skulle ja bli mer än glad.
    http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

  12. Katja Dzepovska kl 14:34, den 16 november 2011

    Inte ofta man rostar kikärtor men gott är det i alla fall.

  13. Josefina kl 17:32, den 16 november 2011

    Kikärter är verkligen supergott. Krisp, krisp!

  14. Kim kl 10:25, den 19 november 2011

    Jag lyckas alltid bränna mina. Alltid. Det är någon form av kikärtsförbannelse jag dragit på mig kanske. Är det för att jag inte gillade kikärtor förr i tiden?

  15. eastcoastmom kl 21:44, den 20 november 2011

    Aldrig testat men låter busgott, så det ska jag prova. Kanske kanske kan få barnen att våga smaka också.

    Hälsningar från Madrid

  16. tina kl 21:47, den 21 november 2011

    Anna: Slut för länge sedan!

    Katarina: Allt är relativt i snacksbranschen! ;-)

    Lena: Oj, det låter ju bäst att slippa tandtrauman!

    Fröken Dill: :-)

    Sofie: Njaaae, kanske inte.

    Hanna: Alltid!

    Vardagslyx: Japp!

    Plommonet: Haha! Nix, det har jag inte. Däremot har jag ätit mig igenom Kung Markattas sojabönssnacks-sortiment. De chokladdoppade sojabönorna går inte av för hackor, testa!

    Charlotta: Gör det vetja!

    Ann-Louise: Åh, låter ju ljuvligt gott!

    Simone: Jordgubbssockerkaka låter ju gott, bjuder du?

    Katja: Men testa, jag gillart!

    Josefina: :-)

    Kim: Åh nej, du får passa noga och röra om med jämna mellanrum! Det är det bästa med att rosta kikärtor just såhär års, att man får värma sig framför ugnen. :-)

    Eastcoastmom: Hälsa Madrid från mig! :-D

  17. Elina kl 19:59, den 23 november 2011

    Vad gott, har en massa hemkokta kikärter i frysen som jag måste göra något med annars får inte lussebullarna plats. :) Perfekt. Tack för tipset.

  18. Rebecka kl 21:10, den 17 januari 2012

    Provar dessa i detta nu! Till middag åt vi falaflar, som dock blev som stekt hummus. Lite ärta på ärta kan man tycka. Men det är ju gott!

  19. tina kl 19:20, den 18 januari 2012

    Rebecka: Falaflar är trixigt, testa varianten på gula ärtor, dom brukar hålla ihop på ett helt annat vis! http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen