Nu chockar vi förkylningen!

den 7 december 2011, kl 16:00

Vet ni vad man (jag) gör när huvudet är fullt av snor och smaklökarna har ramlat ur munnen? Man (jag) plockar fram den där gula habaneron som damp ner i brevlådan tidigare i höstas, och så skänker man (jag) tusen tack i tanken till hon i Momas kitchen, ni vet). Sen lagar man (Carl) mat som är både smakrik och så stark att tårarna rinner (av lycka). Upprepa proceduren tills dess förkylningen är borta.

Veronicas jamaicanska (regnbågs) kycklingcurry
900 g kycklinglårfilé
1 lime
en liten bit gul habanero,
(alt 0,5 röd habanero)
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk torkad timjan
3 tsk riven ingefära
1 msk olja
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1-2 dl vatten
2 morötter
2 potatis
2 tomater
1 grön paprika
0,5 kruka koriander

Dela de största bitarna kycklinglårfiléer i hälften, blanda med lime, finhackad habanero, gurkmeja, mortlad timjan, riven ingefära och salt. Bryn i olja tills de har fått en fin yta. Dela vitlöksklyftor i hälften, skär båtar av den gula löken och tillsätt lök och 1-2 dl vatten i grytan. Låt småkoka i 10 minuter. Skär slantar av morötter och kuber av potatis, låt koka ytterligare 15-20 minuter. Strimla paprika och hacka koriander, tillsätt mot slutet. Servera med ris eller andra (gulle-)gryn.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Nu chockar vi förkylningen!”

  1. Mårtenssons kök kl 18:09, den 7 december 2011

    Hej o Hå, den där habaneron verkar göra susen! Inte dåligt med en egen chilileverantör:)

    Hoppas den skrämmer bort baskeluskerna

  2. Ann-Louise kl 19:51, den 7 december 2011

    Hurra för Moma!
    Och Carl!
    Och krya på dig. :)

  3. Loba kl 08:58, den 8 december 2011

    Oh yes!
    Chili är bästa förkylningsmedicinen!

  4. Hilda kl 12:02, den 8 december 2011

    Gott! Har du nått förslag på vad för ingrediens som skulle lämpa sig om man vill förvandla den till vegetarisk?

  5. Hanna kl 15:49, den 8 december 2011

    Underbart skrivet – och ser jättegott ut!

  6. Moma kl 19:51, den 8 december 2011

    På tal om ”gulle-gryn”- DU är ett riktigt litet gulle-gryn!

  7. tina kl 20:10, den 8 december 2011

    Mårtenssons kök: Bästa leverantören!

    Ann-Louise: Hurra för dig!

    Loba: Jag tror det jag med. :-)

    Hilda: Quornfilé är nog rimligen närmast kycklingsubstitut. Men för den som inte är jätte-jätte-jätte förtjust i quorn (jag), så kan jag tänka mig att grytan blir toppengod med mer grönsaker istället. Typ kikärtor, vitkål, tomater osv. :-)

    Hanna: Tur, för gott var det!

    Moma: :-*

  8. Emmy kl 22:05, den 8 december 2011

    Underbart! Nästan så det är värt att vara förkyld :-)

  9. tina kl 23:13, den 8 december 2011

    Emmy: O, jag måste nog klargöra en sak. Maten är precis lika finfin även utan förkylning! :-D

  10. Lena kl 03:57, den 9 december 2011

    Om jag hoppar koriandern så låter det alldeles, alldeles underbart! För visst kan man hoppa? ;)

  11. Helena ljunggren kl 10:06, den 9 december 2011

    Habanero botar det mesta. Otrivin menthol på det så kommer förkylningen aldrig tillbaka.
    En kompis(?!) till min bror lurade i honom en hel, färsk habanero för någon vecka sen. Enligt bror min så var det starkt. Satanshelvetes-jag-avlider-starkt. Efter att ha smält i sig 5 dl crème fraîche och en liter fil började det lugna ner sig. Goosh!

  12. tina kl 20:49, den 10 december 2011

    Lena: Hmmmmm, mjo, kanske då. :-)

    Helena: Oj, STACKARS brodern! Jag sneglade faktiskt på mentholsprayen häromdan, nu ångrar jag mig.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen