Sirapstricket!

den 11 februari 2012, kl 10:31


I veckan lärde farmor mig hur man slipper kladda med sirap i decilitermåttet när det vankas brödbak. Busenkelt husmorsknep: tryck ner måttet i mjölet.

Fyll den deciliterstora gropen med sirap.

Voila, prick 1 dl sirap i degen, inte en droppe någon annanstans.

Finfina brödrecept för den som vill testa sirapstricket
Högbolimpan
Farmorslimpan

Skriv ut inlägg

30 kommentarer till “Sirapstricket!”

  1. Anna B kl 10:37, den 11 februari 2012

    Tjusigt! Måste vara så de gjorde i Skåne med potatismoset förr som förutom smörklick hade sirapsöga :)

  2. Lena kl 10:51, den 11 februari 2012

    Ett sirapsöga! Smart grej jag aldrig tänkt på!
    Trevlig helg :)

  3. Elin kl 11:16, den 11 februari 2012

    Smart!

  4. Fröken Dill kl 11:28, den 11 februari 2012

    Smart!

  5. Katarina kl 13:05, den 11 februari 2012

    Det här är ett bra tips, tack!

  6. Linda kl 13:08, den 11 februari 2012

    Tack för tipset! Är på väg till högbo – och hoppas limpan serveras där!

  7. mikaela kl 13:30, den 11 februari 2012

    Enkel och smart ide :-)

  8. Madeleine kl 13:46, den 11 februari 2012

    tack för tipset :)

  9. Kerstin kl 13:56, den 11 februari 2012

    Det var det smartaste jag sett på länge!

  10. Ann-Louise kl 14:58, den 11 februari 2012

    Hlet genialt! En eloge till farmor!

  11. Eva kl 15:20, den 11 februari 2012

    Det är så smart och så enkelt att man undrar över varför man inte kommit på det själv.
    Ge din farmor en extrakram för att hon tipsade dig. Kanske har hon fler busenkla tips som vi kan få ta del av?
    Må så gott, säger Eva

  12. Jennie > Jennialiskt.se kl 15:43, den 11 februari 2012

    SÅ HIMLA SMART! Alltså husmorsknep, nobelpris till dem!

  13. sofie mumsfillibaba kl 15:58, den 11 februari 2012

    Gud, så smart! Jag brukar alltid ta lite olja i måttet innan så släpper sirapen lätt. Gud, så många husmorsknep de gamle sitter inne med!

  14. Kanel och vanilj kl 16:23, den 11 februari 2012

    Enkelt och genialt, tack för tipset!

  15. Matilda kl 18:11, den 11 februari 2012

    Vad smart trick! Det ska jag göra nästa gång jag bakar något med sirap i :)

  16. milla kl 18:35, den 11 februari 2012

    Vilket bra tips

  17. Ellinor kl 10:11, den 12 februari 2012

    Så smart! Jag brukar iofs höfta för att slippa kladda, men nu slipper jag ju det också :)

  18. Rebecka kl 13:31, den 12 februari 2012

    Men fyyyyy vad smart! Blir alldeles till mig av såna här enkla knep!

  19. Kim kl 13:33, den 12 februari 2012

    Oförskämt smart ju!

  20. Rester till middag kl 20:57, den 12 februari 2012

    Herre gud, vilket bra tips! Jag tänker aldrig hälla sirap i ett mått fler gånger ;)

  21. Tina N kl 16:18, den 13 februari 2012

    Vilket supertips! :)

  22. Isflingan kl 21:31, den 14 februari 2012

    Wow vad smart!!! varför har man inte tänkt på detta förut?!?! Tacka fina farmorn för d bästa tipset :) väntar m spänning på fler smarta tips :)

  23. Hanna kl 17:28, den 15 februari 2012

    Clever farmor alltså!

  24. marika kl 19:35, den 17 februari 2012

    smart! bra farmor! men.. nu känner jag mig lite dum, men är det inte så att sirapsflaskan har mått på sidan just för att slippa kladda? så att man bara håller den uppochner och läser? :)

  25. tina kl 19:20, den 20 februari 2012

    Marika: Jag förstår hur du tänker, men jag tänker att det inte alltid blir så exakt när det fastnar på kanterna i flaskan!

  26. Mårtenssons kök kl 22:58, den 21 februari 2012

    Hur många gånger har man inte läst detta tipset, och varför kommer man aldrig ihåg det när det bakas? Det är ju så smart!

  27. tina kl 20:17, den 22 februari 2012

    Mårtenssons kök: Sätt en lapp på sirapsflaskan vetja! :-)

  28. Sofia Ekström kl 15:31, den 6 mars 2012

    så smart! det bästa är alltid det enkla.

    Jag har ett till tips om man ska göra knäck eller något annat som inte har mjöl.. ta lite olja i måttet, gnid runt det med fingret, då rinner sirapen ur supersmidigt!

  29. tina kl 21:23, den 6 mars 2012

    Sofia: Smart!

  30. Tjugohundratolv – här är snabbreprisen | pickipicki kl 13:47, den 31 december 2012

    [...] så att jag knappt kunde andas… …och mellan tårarna lärde jag er min farmors bästa sirapstrick. I mars var det matbloggsdejt i det röda köket och jag blir fortfarande svettig när jag tänker [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen