En skatt i kylskåpet!

den 21 mars 2012, kl 21:17

Alldeles nyss laddar vi inför våffeldagen i P4 Morgon Uppland. Våfflorna lagar vi på Cajsa Wargs vis och till dem blir det Johannas vegetariska skagenröra. Men, givetvis ingen riktig våffeluppladdning utan en efterrättsvåffla och idag blir den alldeles särskilt god. När jag inventerade burkarna längst in i kylskåpet häromdagen, så hittade jag en burk cocktailkörsbär som alldeles glömts bort. Vilken skatt! Det här är ju körsbären som jag kärnade ur timme ut och timme in en kväll i somras, då planen var att cocktailbären skulle hamna i en fruktkaka till jul. Nu får dom istället lov att förgylla vårkanten och jag kan tänka mig en våffeldag i veckan tills körsbären är slut.

Cocktailkörsbär
0,5-1 liter körsbär
2 dl vatten
5 dl socker
0,5 dl amaretto
röd karamellfärg
0,5 krm natriumbensoat

Kärna ur körsbären och dela upp i mindre burkar. Koka sockerlag och låt den svalna. och vatten till en lag och låt den kallna. Tillsätt amaretto, karamellfärg och natriumbensoat. Slå lagen över bären. Förvaras svalt.

Våffelrecepten
Morotsvåfflor, farmors våfflor samt Johannas vegetariska skagenröra

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “En skatt i kylskåpet!”

  1. anna kl 07:58, den 22 mars 2012

    Gott!

  2. Tina N kl 13:13, den 23 mars 2012

    Vilken tur att du glömde dem….fast de hade varit god i en fruktkaka också. Du kan göra en påskfruktkaka! :)

  3. tina kl 13:15, den 25 mars 2012

    Anna: Kom får du smaka!

    Tina: Det ska jag nog göra, bra idé! Tack!

  4. mamman kl 08:26, den 26 mars 2012

    Du vet att jag gillar körsbär!

  5. tina kl 19:18, den 26 mars 2012

    Mamma: Kom förbi och smaka någon dag!

  6. Moin kl 16:48, den 21 november 2015

    Why does a relationship need to be teestd? Is its core not based on how each other’s feelings? I am annoyed by Cheung’s points raised except one – in today’s business world, women are in an advantageous position given their better communication and other soft skills.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen