Dagens lördagsfrukost

den 5 maj 2012, kl 10:35

Idag dukar vi fram mannagrynsgröt med rabarber- och jordgubbskompotten, ni vet den fina som smakar kardemumma. Till det surdegsbröd med jordnötssmör och ost. Det här är med andra ord frukosten som ropar: hej lördagsgodis! Knepet när det vankas mannagrynsgröt lyder som bekant: koka dubbelt så mycket gröt som du planerar att äta och gör klappgröt till mellis av det som blir över.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Dagens lördagsfrukost”

  1. Matilda kl 17:23, den 5 maj 2012

    Mums! Vilken toppen frukost! Är det samma kompott som du lagade på valborg? Hur länge håller den i kylen i sådana fall?

  2. tina kl 19:43, den 5 maj 2012

    Matilda: Samma kompott, än så länge (en vecka senare) är den fortfarande bra. Syra i rabarber och sockret gör sitt. Vi brukar inte ha några problem med att sylten hinner mögla innan den tar slut. Är man orolig att man inte hinner äta upp innan den blir dålig, koka halv sats eller tillsätt lite natriumbensoat vetja! :-)

  3. Anna/Frostrosor kl 21:30, den 5 maj 2012

    Själv gjorde jag en marmelad med rabarber och slängde ner lite jordgubbar i också. Plus att det jag piffade till med min favorit krydda – kardemumman. Vilket sammanträffande. Eller så är det bara säsong :-)

  4. anna kl 22:06, den 5 maj 2012

    Å vad sugen jag blev på mormors mannagrynsgröt!

  5. Moma kl 23:20, den 5 maj 2012

    Jag paxar för kompotten med kall mjölk, mannagrynsgröten kan ni få behålla för er själva!

  6. tina kl 08:05, den 6 maj 2012

    Anna: Det är alltid kardemummasäsong! ;-)

    Anna: Kom hit kan du få en paket gryn, vi har tre!

    Moma: Nej men vet du vad!

  7. sofie mumsfillibaba kl 11:04, den 6 maj 2012

    Fortfarande inte gjort klappgröt även om jag tänker på de ofta!

  8. tina kl 17:12, den 6 maj 2012

    Sofie: Du måste göra klappgröt, det är ju så gott!

  9. Isflingan kl 19:18, den 6 maj 2012

    jag tänker nog härmed börja övernatta på er soffa varje helg så att jag oxå får lyxfrukost :)

  10. tina kl 19:26, den 6 maj 2012

    Du är så välkommen! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen