Sommarmaten är här nu

den 25 maj 2012, kl 07:23

Igår kväll svalkade vi oss med gazpacho till middag. Årets första kalla soppa, efter en dag där solglasögonen åkt på, jag varit barfota i mina sandaler och syréndoften låg som en slöja över mina kvarter. Det fanns helt enkelt inget alternativ.  För att vi skulle bli mätta plockade vi krutongerna ur soppan och pyntade dom med tillbehör. Tapenaden bjöd på sältan, och så premiärsmakade vi mandelsmör för första gången. Ni som gillar jordnötssmör, missa inte detta. 

Recepten
Gazpacho som för övrigt är en prima mingelsoppa att servera ur glas på bufféer såhär års (samt ett recept på en kikärtsgazpacho med spenat- och getostfyllt bröd).
Tapenade, fina sommarsältan.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Sommarmaten är här nu”

  1. Anna/Frostrosor kl 08:53, den 25 maj 2012

    Sommarmiddag – härligt! Och älskade Kastehelmi, den servisen är för ljuvlig!

  2. Emilia kl 08:59, den 25 maj 2012

    Jag gjorde gazpacho med rabarber häromdagen. Mums så gott och somrigt!

  3. Elin kl 12:17, den 25 maj 2012

    Fantastisk bilde. Gazpacho er ypperlig i sommervarmen :-) Ønsker deg en riktig god helg til deg.

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 17:14, den 25 maj 2012

    Åh vilken härlig bild! Och jag håller med om mandelsmöret – det är fruktansvärt gott (men tyvärr är prislappen inte särskilt studentvänlig) :D

  5. tina kl 17:27, den 25 maj 2012

    Anna: Gillar dom mycket! :-)

    Emilia: Åh, receptet?!

    Elin: Detsamma!

    Alexandra: Finsmör!

  6. Mårtenssons kök kl 19:21, den 25 maj 2012

    Ljuvlig sommarmat, fin idé att pimpa krutongerna!

  7. JENNYS MATBLOGG kl 11:11, den 26 maj 2012

    SÅ gott det ser ut :)

  8. Kim kl 12:47, den 26 maj 2012

    Ah gazpacho, finemang! Gick förbi ett fik här i krokarna i veckan de erbjöd ”varm gazpacho”?? Är inte grejen att den ska vara just kall..?

  9. Viktoria kl 16:07, den 26 maj 2012

    Tack, nu fick jag en förrättsidé till min makes födelsedag på fredag!

    Du undrade hur det går med kolonilotten! Jotack, det är riktigt grönt och saftigt där borta. Och några små fröer börjar ta sej. I de goda stunderna tänker jag att vi bara ska äta egenodlat i sommar.

    Hoppas det är bra med er (det verkar så).

  10. Catta kl 21:00, den 26 maj 2012

    Jag blev så glad när min Ica-handlare äntligen tog in mandelsmör och cashewsmör. Jag har liksom stått där med min mixer under tjugo minuter och skrapat och skrapat…
    Äntligen hinner jag jobba också..!

  11. tina kl 21:08, den 26 maj 2012

    Mårtenssons kök: :-)

    Jenny: Vilken tur! ;-)

    Kim: Jo, någon har missuppfattat något, helt klart!

    Viktoria: Vad fint att höra! :-) Hurra för egen lott, jag vill också ha ett trädgårdsland att pyssla om/skörda.

    Catta: Hehe!

  12. Frida kl 15:43, den 1 juni 2012

    Soppan passar perfekt i de vackra Iittala-skålarna! :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen