Fläderblommorna är tillbaka!

den 18 juni 2012, kl 16:33


Den här dagen har jag väntat på i 11,5 månad. Väntat, saknat, längtat efter att fläderblommorna äntligen ska slå ut igen. På 11,5 månad hinner man samla ihop sina fläderfavoriter sedan tidigare och tänka ut nya. Till exempel tänker jag att fläderkräm till svenska sommarbär rimligtvis borde vara rätt gott, kanske i en midsommartårta? Jag tänker också att flädersorbet och fläderglass omöjligt kan misslyckas. Sedan ska det ju erkännas att tankarna utan hejd flyger vidare även till flädergravad lax, fläderisglass, fläderpannacotta, flädercurd, drinkar smaksatta med fläder, flädermarinerade bär, flädersill och så vidare. Nå, hur tänker ni andra?

Fläderfavoriter
Flädersaft
Skåla i fläderbubbel
Himmel och fläderpannkaka
Annikas flädermoussetårta

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Fläderblommorna är tillbaka!”

  1. Plommonet kl 18:05, den 18 juni 2012

    Det har börjat att dyka upp fläder här hemma också! Jag är med så GLAAAD! =D I år blir första året då jag gör fläderbubbel! :)

  2. Martina kl 19:22, den 18 juni 2012

    Jo, jag kollade på min fläderbuske idag och tänkte att nu måste jag köpa citroner ;-)

  3. Mårtenssons kök kl 21:21, den 18 juni 2012

    Vi tänker att nu när det äntligen slår ut så luktar det så gott så! Saft kommer vi att göra i år och absolut så blir det bubbel också, kanske även en snaps och lite annat gott. För det verkar finnas ett gäng som väntar att få plockas ner i helgen:)

  4. Sandra kl 07:11, den 19 juni 2012

    Fläder som är så gott!

  5. tina kl 09:53, den 19 juni 2012

    Plommonet: Hurra för fläderbubbel! Gör ett par flaskor extra, någon brukar alltid mögla.

    Martina: :-D

    Mårtenssons kök: Hurra!

    Sandra: Fläder är det bästa!

  6. Alexandra - kärlek på tallrik kl 19:50, den 19 juni 2012

    Vilken underbar bild <3 Och jag håller med, fläder är något alldeles speciellt!

  7. tina kl 10:10, den 20 juni 2012

    Alexandra: :-)

  8. Hanna kl 13:17, den 21 juni 2012

    Jag har också väntat i längtat. Igår gjorde vi trippel sats Fläderbubbel så nu håller vi tummarna här hemma.

  9. Christina Ekman kl 10:56, den 25 juni 2012

    Detta är snarare en fråga än en kommentar och rör naturligtvis sommarens pärla – fläderblomssaft. Är det skillnad på smakstyrkan i nyutslagen respektive mogen fläderblom? Jag har två satser på G och tycker inte att smaken är lika stark som saften jag gjorde förra sommaren av riktigt mogna blommor. Hej från mej! Christina

  10. tina kl 12:07, den 25 juni 2012

    Hanna: Hurra!

    Christina: Vilken spännande reflektion! Själv brukar jag ha svårt att hålla mig tills flädern nästan blommat över, men nu känner jag att jag måste testa även en sådan omgång. Tack för din kommentar!

  11. Linda kl 21:55, den 25 juni 2012

    Hej! Härligt tips! Ska genast prova. Hur är det med alkoholhalten?

  12. tina kl 08:50, den 26 juni 2012

    Linda: Har man tur/otur beroende på hur man ser det kan man nog komma upp i ett par procent, det varieerar nog lite beroende på blommor, hur det jäser etc.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen