Helgens grillfacit

den 10 juni 2012, kl 11:10

I fredags hade vi finbesök vid grillen. Ni vet dom där gästerna man helst vill imponera lite extra på, så att dom kommer tillbaka snart igen. Det började rätt bra faktiskt, tack vare mina grilltrick. Eller ja, jag kan ju egentligen bara ett grilltrick, men just det kommer man förvånansvärt långt på. Det är inte svårare än att plocka fram många grillbara förrätter i väntan på att grillen/glöden/maten ska bli klar någon gång. Quesadillas, försumbar tid på grillen. Sparris, försumbar tid på grillen, och så vidare. Själva grillmaten var det inte heller något fel på, tvärtom. Men sen kom en efterrätt och utan att gå närmare in på just den, så känner jag att det här är rätt tillfälle att svara på två frågor jag ofta får. Nej, jag fotar inte mat (efterrätt) som inte blir bra. Nej, jag lägger inte ut recept på mat (efterrätt) som misslyckas. Så var det med den saken.

Förrättsquesadillas
Snabbvarianten: riv ost över ett tortillabröd, strö över lite tacokrydda efter behag. Lägg locket på med ytterligare ett tortillabröd. Grilla på galler, en kort liten stund på varje sida. I utkanten och passa noga, bränns lätt.

Grillad potatis på Annikas vis
Dela kokt färskpotatis i kuber. Packa in i ett aluminiumfoliepaket tillsammans med mycket smör och många vitlöksklyftor, smula över flingsalt. Lägg på paket på glöden i ca 10 min.

Sommarsallad med jordgubbar och feta
Skölj sallad och andra gröna blad (gärna ruccola och basilika). Lägg på ett stort fat och toppa med halverade jordgubbar, smulad fetaost, svartpeppar och lite balsamicokräm.

Marinerad entrecôte
Blanda ihop marinaden (1 tsk stark senap, 1 msk worcester sauce, 0,5 dl rapsolja, ett par nypor flingsalt och ett par nypor svartpeppar). Vänd ner köttet och låt marinera någon timme. Grilla ett par-tre min per sida.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Helgens grillfacit”

  1. Katarina kl 12:09, den 10 juni 2012

    Mycket gott ni grillat! Och efterrätten behöver vi inte prata om :)

  2. Lottzy kl 12:58, den 10 juni 2012

    Vilket bra potatistips, det ska definitivt testas!
    //Lottzy

  3. Nena kl 14:42, den 10 juni 2012

    Ahh nu blev jag sugen pa att satta pa grillen ikvall, halla tummarna att vinden lagger sig:)) Later riktigt gott:))
    Kram,
    Nena

  4. tina kl 19:58, den 10 juni 2012

    Katarina: Du är bra snäll du! :-)

    Lottzy: Ja, potatisen var toppengod och ett prima sätt att ta tillvara på överbliven kokt potatis.

    Nena: Håller tummarna!

  5. Kim kl 17:45, den 11 juni 2012

    Det finns nog ingen värre hunger än vänta-på-att-grillningen-ska-bli-klar..! Listigt av er att preppa med förrätter.

  6. Emmy kl 20:38, den 11 juni 2012

    Great minds think alike! Bra smak ni har ;-)

  7. tina kl 21:33, den 11 juni 2012

    Kim: Ja, hurra för förrätter – dom är alltid bäst!

    Emmy: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen