En kycklingpanna med curry

den 18 december 2012, kl 19:05

Man kan tro att vi drunknar i choklad, men mellan varven smyger det sig in mat i det röda köket. Än så länge skymtas ingen direkt julmat, istället firar jag december med rödkål, grönkål och brysselkål. Just brysselkålen står nog allra högst i kurs och jag tror inte att jag kan förklara det på något annat vis än att utseendet är oemotståndligt. Tänk att man kan fylla näven med ett helt gäng små kålhuvuden, lite som dockmat på något vis. Får jag bara tillfälle ska jag dessutom härma Johan och ge bort en brysselkålsbukett till någon. Inslagen i papper och med rött sidenband, toppa den buketten om du kan.

Kycklingpanna med brysselkål och curry
Kycklingbullar:
400 g kycklingfärs
en tumme riven färsk ingefära
1 msk karibisk pepparsås (röd och gul
scotch bonnet chili, papaya, senap)
0,5 lime
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

2 msk rapsolja
1 gul lök
1 morot
15 st brysselkål
1 burk kokosmjölk
1 msk gul curry
salt och svartpeppar
nudlar

Blanda kycklingfärssmeten och forma brysselkålsstora bollar. Stek i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta. Under tiden i en annan panna eller gryta: fräs curry tillsammans med olja. Tillsätt lök i båtar och stek den mjuk på låg värme. Tillsätt morotsstavar och fräsa lite till. Häll över en burk kokosmjölk och låt småputtra tillsammans med brysselkålen. Koka nudlarna. När morötterna börjar bli genomkokta, tillsätt kycklingbullarna och cocktailtomater. Låt koka ihop och smaka av. Vänd ner nudlarna vid servering.

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 18

den , kl 07:44


Klicka på bilden för att öppna dagens lucka!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen