Sista-minuten-tipsen!

den 24 december 2012, kl 08:32

Om en liten, liten stund dukar vi upp julmat på tema sista-minuten i P4 Morgon Uppland. Behöver du lite inspiration eller sällskap så här på julmorgonkvisten, starta radion 08.30 vetja! Vem vet, en dag som denna kanske det kan hända att jag avslöjar vilket matknep jag tar till när jag inte hunnit med att städa. Och så lovar jag att den som slår till på en snabblagad senapssill med smak av pepparrot kommer att göra succé vid julbordet. Det här är nämligen senapssillen som även senapssillsogillarna tycker om. Jo, tro det eller ej men det är faktiskt sant. Hursomhelst, oavsett om ni äter julmat eller något helt annat idag så önskar jag er alla en jul som smakar gott och att dagen blir lite särskilt fin.

Skurna pepparkakor
Köp eller gör egen pepparkaksdeg. Skålla 1 dl sötmandel (lägg ner mandlarna i kokande vatten, låt koka 2 min och häll därefter av vattnet. Tryck därefter lätt ut mandlarna ur sitt skal). När mandlarna svalnat, knåda in mandlarna i ungefär 400 g pepparkaksdeg. Forma en rulle med ungefär 7 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylskåp 1 timme. Skär pepparkakorna tunt och grädda på plåt med bakplåtspapper i 200 g i 9-12 min (tiden beror på hur tunna pepparkakorna är, passa nog så att de inte bränns).

Resten av recepten
Chokladdoppade knäckebröd som snacks
Äppelglögg med calvados
Senapssill med pepparrot
Lenas färggranna julsallad

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Sista-minuten-tipsen!”

  1. Sandras Matkrypin kl 08:51, den 24 december 2012

    Bra tips :) Ha nu en riktigt god jul!

  2. Bland bakverk och kastruller kl 11:56, den 24 december 2012

    God jul och hoppas ni får en mysig jul!!

  3. Jesper kl 12:27, den 24 december 2012

    God jul på dig och tack för en mycket trevlig blogg!

  4. Ansibecki kl 21:10, den 24 december 2012

    Tack för tipsen. God jul!

  5. Tant Gul kl 11:44, den 25 december 2012

    Alltid bra med några sista minuten tips!GOd Jul!!

  6. Karin kl 13:16, den 26 december 2012

    Skurna pepparkakor är ju sååå gott! Hoppas du har haft en jättefin jul och får en fin fortsättning!

  7. Mårtenssons kök kl 23:53, den 26 december 2012

    Smidigt värre, perfekta genvägen till smarrigtheter!

    En god fortsättning till dej

  8. tina kl 11:40, den 27 december 2012

    Sandra: God jul!

    Bland bakverk: Detsamma!

    Jesper: Tack!

    Ansibecki: God jul!

    Tant Gul: Ditt namn rimmar på God jul! ;-)

    Karin: Ja visst är det, våra är slut tyvärr.

    mårtenssons: Detsamma!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen