Kanske ett litet paket till middag?

den 22 februari 2013, kl 16:20

Häromkvällen såg jag något märkligt i mitt Instagramflöde. Rebecka la ut flera bilder från ett pågående middagsexperiment i köket och jag måste erkänna att jag satt som förtrollad och väntade på nästa bild och nästa bild. Lufttorkad skinka i botten, sen lite pasta som toppades med tomatsås, stekt aubergine, mozzarellaskivor och riven parmesan. Sen veks det hela ihop med hjälp av bakplåtspapper till ett paket. Några bakplåtspappersinslagna paket senare åkte dom in i ugnen i 15-20 min i 200 grader. Eftersom vi testade redan kvällen därpå så vet jag vad som kom ut ur ugnen också. Ljuvliga små paket med skinkans sälta och god och krämig fyllning inuti. Där ni, där har ni ett middagstips!

Middagspaketen
Gör ett portionspaket så här: Lägg 5 skivor lufttorkad skinka på ett bakplåtspapper, lite omlott så att dom bildar en rektangel (se bild ovan). Lägg på nästan färdigkokt tagliatelle. Toppa med en god tomatsås, auberginekuber som stekts mjuka i olja, saltats och pepprats, smula över mozzarellaost och riv över lite parmesan. Vik med hjälp av bakplåtspappret ihop det hela till ett paket. Lägg därefter paketen (fortfarande inslagna i bakplåtspapper) i en ugnsform. Sätt in i ugnen i 200 grader i 15-20 min.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen