Ett stycke valborgsmatspodcast

den 28 april 2013, kl 10:52

Tidigare i veckan fick jag frågan vad som är typisk valborgsmat och svarade att traditionsenlig grillpremiär med tillhörande fint väder är en av höjdpunkterna. Det räckte visst med att orden uttalats och att trädgården bjöd på bästa grannarna såväl som värmande kvällssol, för att vi skulle plocka fram grillen redan samma kväll. Då blev det korv, flankstek och finfina tillbehör, igår fiskspett. Den här tiden är den bästa, när vårtecken efter vårtecken avlöser varandra och allt ligger framför fötterna. Mer på temat valborgsmat och grillat hör ni i veckans podcast som återfinns här respektive här.

Några länkfavoriter på temat grillpremiär
Grillad bruschetta till förrätt
Ett gäng grilltips (förrätt, potatis, kött)
Polenta på grillen
Varm pickipicki
Grillad ananas med romkaramellsås och glass

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Ett stycke valborgsmatspodcast”

  1. mamman kl 19:30, den 28 april 2013

    Gott!
    Blir det gröt vid Ekonomikun i år?

  2. Tina kl 19:39, den 28 april 2013

    Mamman: Nej vet du vad, i år blir det sovmorgon. :-)

  3. Åsa kl 22:41, den 29 april 2013

    Här har det grillats för tredje gången på fyra dagar, det är ju så gott. Ett torskryggspaket med smör/dillslungade mandelpotatis och brynt vispat smör är ju inte fel :)
    Kul att hitta kommentar från dig hos mig, du är en stor inspirationskälla!! Kram Åsa

  4. tina kl 07:54, den 30 april 2013

    Åsa: Det låter så himla gott med fiskpaketen! Tack, och tack detsamma!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen