Abborre stavas med två ben

den 7 juni 2013, kl 10:15

Jo, några fiskar blev det. Ett litet gäng hamnade i röken och ett annat gäng i farmorns stekpanna tillsammans med grädde och dill i massor. Fisk på nyfångat sommarvis med färskpotatis och kvällssol är utan tvekan med på topplistan över favoritmat alla kategorier. Det var bara premiärdoppet som saknades förra helgen, det där första doppet som skulle ha varit pricken över i:et. Det har jag istället sparat till idag och jag tror att fegstartar med ett sjödopp i år. Havet finns kvar, tack och lov för det.

Stekt abborre på farmorns vis
Rensa och filéa abborrarna. Salta och vitpeppra filéerna och vänd i rågmjöl. Stek fisken i smör, några minuter på varje sida eller tills de är klara. Häll över vispgrädde, smaka av med lite salt och peppar och klipp över dill i massor. Servera med färskpotatis.


Abborre, abborre i pannan där.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Abborre stavas med två ben”

  1. Anna B kl 10:41, den 7 juni 2013

    Å vad gott! Den middagen hade jag gärna huggit in på!

  2. Eva-Len kl 10:56, den 7 juni 2013

    Vill du variera så lägg dessutom i en skvätt vitt vin och rosépeppar. Det blir väldigt vackert också. Gott att äta kallt på macka dagen efter :)

  3. Marie kl 20:06, den 7 juni 2013

    Åh, som min mormor lagade abborre! Det kommer alltid att vara det godaste jag någonsin ätit.

  4. Emmy kl 20:47, den 7 juni 2013

    Åh, abborre eller gös brukar vi äta så här. Enkelt och så gott! Abborre är dessutom otroligt gott att röka. Det är sommarminnen från min barndom det när vi fiskade en massa med pappa.

  5. Mårtenssons kök kl 15:59, den 8 juni 2013

    Oh lord, här snackar vi ju lyxigt värre! Nyfiskad abborre på faten, allt lite avundsjuka känner vi här:)

  6. Sanna kl 16:32, den 9 juni 2013

    Och vill man lyxa en lördag är färska räkor såklart grejen. Eller lite rom på toppen. Sommar i en panna!

  7. tina kl 21:19, den 9 juni 2013

    Anna: Ja, det här säger man inte nej till.

    Eva-Len: Jag tror dig. Rosépeppar använder vi alldeles för sällan, måste plocka fram det lite oftare, gillar smaken.

    Marie: :-D

    Emmy: Maten som smakar barndmsminnen är ofta den bästa.

    Mårtenssons: :-)

    Sanna: Ja verkligen sommar! Och nu blev jag sugen på räkor i massor, mmm!

  8. Mille kl 08:51, den 14 juni 2013

    Hej,
    Så fick man sig en dos av allt igen. Doft, smak och form – och lika glad blir jag för det.
    Kännner hur det vattnas i munnen och vill att det ska vara lunch nu.
    Nu ska jag botanisera lite till och jag är alldeles säker på att jag kommer att hitta massa godingar till midsommar.
    Tack!

  9. tina kl 09:53, den 14 juni 2013

    Mille: :-) Hoppas att du hittar något midsommarkompatibelt!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen