Bärfesten den fortsätter

den 12 augusti 2013, kl 19:22


Fjolårets hallonvinäger förgyllde många sallader, nu gör vi en ny omgång med samma recept. Eller recept och recept förresten, hallon + vinäger = sant.

Häromdan bjöd Johanna och Noa på en ljuvlig fikafavorit, blåbärskladdkaka med vispad grädde. Receptet återfinns här.

Och så testade jag till slut Viktorias tips, svarta vinbär i gino. Vilken grej, aldrig mer kommer jag göra utan. Och i vinter, då kommer jag plocka fram bären ur frysen, skicka in dom i ginofabriken, blunda och minnas den här sommaren.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Bärfesten den fortsätter”

  1. Helena mitt i smeten kl 22:09, den 12 augusti 2013

    Gino med vinbär, vilken genial idé! Nu vet jag vad jag ska göra med alla vinbär jag fyllt frysen med.

  2. tina kl 08:16, den 13 augusti 2013

    Helena: Vi brukar ha problem med att göra av med de svarta, skönt med ett alternativ till saft och gelé. Här hittar du förresten fler vinbärstips: http://www.pickipicki.se/2011/07/fraga-picki-vinbarsfrossa/

  3. Fröken Dill kl 11:18, den 13 augusti 2013

    Å, vad härligt! Mina hallon torkade bort, men jag hoppas hinna plocka blåbär i år.

  4. tina kl 13:27, den 13 augusti 2013

    Fröken Dill: Ja i år blir det varken bär- eller svampår, tur att dom bra sidorna med en fin sommar är många fler.

  5. Hanna kl 18:35, den 13 augusti 2013

    Kan tänka mig att svarta vinbär i ginon blir tokgott! Tack för tipset!

  6. Amy's piece of cake kl 22:47, den 13 augusti 2013

    Ja, bärfrossa är ju verkligen så gott i dessa härliga tider. Det gäller att passa på.. vi har fortfarande lite röda och svarta vinbär kvar i trädgården. Och sedan har ju faktiskt jag fyllt frysen också lite ;)

    Blåbärskladdkaka mmm, ja tack! =)

  7. tina kl 09:03, den 14 augusti 2013

    Hanna: Tokgott är det! Viktorias tips kan man lita på; http://kardemums.blogspot.se/

    Amy: Hurra för bär i trädgård och frys!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen