Nu rostar vi blomkålen!

den 5 september 2013, kl 07:12

Godmorgon! Starta P4 Uppland vetja, om en liten stund ska jag berätta exakt hur mycket jag gillar rostad blomkål och varför.

Rostad blomkål
Skiva blomkålen tunt (0,5-1 cm). Vänd runt i ett par matskedar olivolja och lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och lite svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i ca 15 min, blomkålen får gärna få färg (kasta in en näve pumpakärnor sista 5 min). Pressa en vitlöksklyfta i en 1 dl tjockyoghurt för tillhörande god dippsås till. Ät blomkålen som den är eller som tillbehör till t ex goda fiskbiffar.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Nu rostar vi blomkålen!”

  1. Fröken Dill kl 09:18, den 5 september 2013

    Jag älskar blomkål i alla dess former, men rostad eller friterad är nog allra godast!

  2. Martina kl 17:55, den 5 september 2013

    Åh, det är ju så gott att rosta blomkål, det gör jag alldeles för sällan!

  3. Sara på Vardag.nu kl 16:10, den 7 september 2013

    Blomkål är gott ibland och mindre gott ibland men så här års och särskilt efter en runda i ugnen – då är den finfin!

  4. tina kl 08:34, den 9 september 2013

    Fröken Dill: Friterad har jag aldrig smakat, spännande!

    Martina: Jag med!

    Sara: :-)

  5. Nässelblom & choklad kl 13:42, den 12 september 2013

    Åh det här måste bli supergott! Perfekt nu när det finns så fin blomkål att få tag på.

  6. tina kl 20:39, den 24 september 2013

    Nässelblom&choklad: Ja! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen