Vi slår in svamp i paket!

den 19 september 2013, kl 07:29

Jodå, rubriken talar faktiskt sanning. Om en liten stund slår vi in paket i P4 Morgon Uppland. Lyssna vetja alternativt paketera dina egna svamppresenter. 

Filodegsknyten fyllda med svamp
1 paket filodegsark
25 g smör
350 g kantareller
0,5 purjolök
1 näve savoykål
1 näve färsk spenat
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1,5 krm salt
250 g ricottaost
1 uppvispat ägg

Fräs finhackade kantareller, finstrimlad purjolök och savoykål i smör i en stekpanna. Stek tills svampens vätska kokat in, ca 5 min. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar, tillsätt spenaten. Stek en liten stund till, ta av stekpannan från plattan och rör ner ricottaosten. Lägg upp filodegsarken på en stor skärbräda, låt dom ligga under en fuktad handduk, ta fram ett i taget. Dela arken i bitar, ca 1*2 dm. Lägg 2 msk fyllning i ena hörnet och vik ihop till trekantiga paket. Det blir ca 15 filodegsknyten. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper pch pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 min.

Ännu fler paket
Parmapaket fyllda med pasta, tomat och ost
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Vietnamesiska vårrullar
Kåldomar i det röda köket

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Vi slår in svamp i paket!”

  1. Fröken Dill kl 10:11, den 19 september 2013

    ”Äntligen” väder som möjliggör svamp i skogen! Har aldrig testat att fylla filodeg med svamp, men det verkar smart och supergott.

  2. Hanna kl 14:05, den 19 september 2013

    Muuuums, så gott detta ser ut och låter!

  3. Ann-Louise kl 22:31, den 19 september 2013

    Men hallå där – det där låter ju helt förträffligt! Jag har ett halvt paket filodeg i frysen som blev över från tidigare misslyckade experiment som längtar efter att bli använt. Yum-o!

  4. Sonja {Dagmars Kitchen} kl 09:19, den 20 september 2013

    Men mums vad gott! Savoykål och svamp som är så gott ihop. Måste göras under helgen!

  5. mamman kl 12:30, den 20 september 2013

    Skulle sitta bra med en svamp pirog, är hungrig

  6. Kim kl 22:35, den 20 september 2013

    Svamp har jag en masse från kära mor och far som plockar och torkar. Och jag – jag äter.

  7. Emmy kl 22:26, den 22 september 2013

    Åh, så gott! Jag älskar filodegsknyten. I dina gömde sig dessutom en helt skatt av smaker.

  8. tina kl 20:59, den 24 september 2013

    Fröken Dill: :-) Ja, äntligen regn! Halvvägs in i september får man faktiskt säga så!

    Hanna: Mums ja!

    Ann-Louise: Dina svamppiroger står fö fortfarande på att-laga-listan, längtar.

    Sonja: Ja, savoykål är gott.

    Mamman: <3

    Kim: Bra deal!

    Emmy: Filodegsknyten är verkligen toppen!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen