Ni vet väl vad det är för dag idag?

den 20 oktober 2013, kl 10:51

Om 6 veckor är det första advent. För den som vill tillverka sin egen garderobsglögg är det idag som det är dags att blanda ingredienser i 10-liters hinken. Till er som testat tidigare tror jag knappast att jag behöver förklara varför, men till er andra. Utöver att man får ett antal liter dunderglögg och möjligheten att impa på sin omgivning, så är det förnimmelsen av glöggdoft som kommer att lägga sig i lägenheten som är trösten nu när löven rasar från träden och kylan kommer åter. Det kommer att bli en fin vinter i år.

Receptet
Dunderglöggen
Glöggfrågor och svar

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Ni vet väl vad det är för dag idag?”

 1. Moma kl 11:18, den 20 oktober 2013

  Hm, jag har två flaskor kvar, men kanske att jag sätter en halv sats, bara för den goda doftens skull!

 2. Anna B kl 11:53, den 20 oktober 2013

  Ja, oj vad det närmar sig advent och jul och allting … känner att jag börjat hamstra saker i mina skåp: mandelgodis från Italienresan, torkad sillkremla till svampsalladen och idag ska jag nog koka en liten burk fikonmarmelad av den allra sista skörden. Sitter fint i jul!

 3. Cecilia kl 13:22, den 20 oktober 2013

  Vi har två hinkar som står och småputtrar i garderoben redan, de sprider en härlig doft i hallen:)
  Planen är att smaksätta den ena med något gott, vi ska bara komma på vad. Förra året hällde vi i två paket blåbär i hinken, det blev kanongott!

 4. Isflingan kl 19:18, den 20 oktober 2013

  o ni har väl redan massor av flaskor som står o mognar i källaren från i somras?! :)

 5. Malin´s Diner kl 19:49, den 20 oktober 2013

  Måste måste måste måste verkligen göra detta i veckan. Annars ska jag straffa mig själv genom att inte tillåta mig dricka någon glögg under jul… Du hör ju, det är allvar nu!

  Kram kram

 6. tina kl 19:58, den 20 oktober 2013

  Moma: Du måste vara den första människa jag känner som lyckats spara flaskor ett årsvarv! :-O

  Anna B: Den som ändå fick skörda egna fikon, lyckost där!

  Cecilia: Blåbär i hinken, har aldrig ens tänkt tanken. Kul idé! :-)

  Isflingan: Våra har stått sen i april tror jag, det är tur att jag inte vet var C gömt flaskorna, annars hade inte antalet varit intakt! :-D

  Malin: Jag hör, du m-å-s-t-e! Kram

 7. Ann-Louise kl 22:30, den 20 oktober 2013

  Redan?! Hjälp. Jag som inte tycker att det var länge sen det var sommar…

 8. Plommonet kl 11:43, den 21 oktober 2013

  Årets omgång står i köket och gottar sig (jag har ingenlämplig garderob…), det är verkligen helt ljuvligt att komma hem och så luktar det jul i hela lägenheten. I år är första gången som jag kommit ihåg att sätta den så den blir klar till första advent, hurra! :)

 9. Fikonmarmelad med pinjenötter och en nypa jul — Skånska skafferiet på Taffel.se kl 12:11, den 21 oktober 2013

  [...] gjorde att alla för ovanlighetens skull hade hunnit mogna. Var inne en sväng och tittade hos pickipicki och såg att hon börjat sätta glögg, så jag bestämde mig för att koka sylt på fikonen för [...]

 10. tina kl 22:28, den 21 oktober 2013

  Ann-Louise: Jag håller med! Det måste varit denna fina sommar som inte ville släppa greppet. Här snöade det i fredags…

  Plommonet: Hurra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen