Det som var året 2013

den 31 december 2013, kl 12:49


Januari började med vinterutflykter, sen stängde vi in oss och gick knappt utanför dörren så länge vintern var kvar.

I februari lärde jag mig att steka krabbelurer på äkta scoutvis…

…och så hade vi semmelfest med karibiska influenser som smakade rom så väl som choklad.

I mars fick jag en brunost av kusinen, efterlyste era bästa brunosttips och fick så många förslag att jag var tvungen att köpa nya bruna ostar flera gånger om.

April var månaden vi kom hem från Toscana med våren och Italien i bagaget…

…och så kom vi på att vi ville vara ute i god tid i år och satte därför årets första garderobsglögg.

Sen så kom maj och bjöd på värme

luncherna smakade försommar…

…och middagarna smakade grillat.

Den tjugosjätte juni satte vi nytt personbästa när vi kom hem från skogen med årets första (och inte långt ifrån årets enda) kantareller.

…och så plockade vi granskott, precis som vanligt.

Juli bjöd på bästa sommarresan någonsin. Vi badade oss från kust till kust och på västra sidan Sverige plockade jag ostron för allra första gången…
…i Hälsingeskogarna blev det ännu en premiär när Frida tog oss till hjortronmyren och sa: här är dom, förse er! Det finns dom som sa att 2013 var bästa hjortronåret på trettio år, jag tror dom.

Juli tog liksom aldrig slut och på sommarkollot byggdes uteköket ut med en prima diskho att skölja sallad i.

I augusti for vi till Gotland för andra gången på en månad och så uppfann vi ordet ringmurspicknick…

…även tisdaglyx var ett ord vi införde i augusti. Ordet som skulle rädda oss hösten efter en fin sommar. Vi premiärade tisdagslyxen med en hink svenska kräftor tillsammans med världens bästa grannar.

I september hittade vi havtorn på ön…

…och granatäpplen i Botaniska trädgården.

I oktober fortsatte nya fina bebisar att ramla in runtomkring oss. Tillsammans med några av dom gullungar som fanns sedan tidigare bakade vi bullar så att pärlsockret yrde.

I november påbörjade vi ett vindsbygge ovanpå vår lägenhet. Vårt boende ska bli 100 städkvadratmeter större fördelat på ett antal rum och det röda köket ska byggas ut med en matfotostudio som tack för lång och trogen tjänst. Parallellt med detta tog vi Uppsalarekord i att äta snabbmat, och ja det finns dom som säger att det hänger ihop. Istället för att laga mat drack vi värmande drycker i olika favoritvarianter.

Årets sista dag är det såhär det ser ut en trappa upp. Det lär nog dröja ett par månader till innan vi lagar mat som vanligt igen. Men misströsta inte, ett av mina nyårslöften är att jag ska ta bättre hand om pickipicki 2014. Jag saknar er! Gott nytt år vetja.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Det som var året 2013”

  1. Mårtenssons kök kl 15:37, den 31 december 2013

    Vilket gott år det har varit, ostronen föll speciellt extra i smaken för en av oss här:)

    Vi önskar dej ett gott slut och ett gott nytt!

  2. Helena kl 18:45, den 31 december 2013

    Oj vilket spännande projekt! Tack för 2013 och gott nytt 2014! Kram!

  3. Johanna kl 23:48, den 31 december 2013

    Åh! Vilken tur, det kom en fin krönika precis som vanligt. Nu känner jag mig lugn igen. Var allt lite orolig att allt byggande skulle ta överhanden helt. Det känns även betryggande med nyårslöftet. Gott nytt år på er!

  4. Emmy kl 04:47, den 1 januari 2014

    Jag älskar dessa tillbakablickar på året som gått!
    Gott nytt år!

  5. Katarina kl 15:38, den 1 januari 2014

    Härliga bilder!

  6. Isflingan kl 18:05, den 1 januari 2014

    Så himla fin årssammanfattning :) och HURRA för mer picki i vår! Har saknat er alldeles för mycket i höst <3

  7. Teresia kl 11:31, den 2 januari 2014

    Vilket spännande projekt. 100 kvadratmeter mer yta och en fotostudio, ni kommer att gå vilse i huset :) Det ska bli spännande att se hur matåret 2014 utfaller och restaureringen fortskrider.

    Kram Teresia

  8. tina kl 11:44, den 3 januari 2014

    Mårtenssons: Tack detsamma! :-)

    Helena: Kram!

    Johanna: Tack, och tack själva för den fina krönikan att läsa.

    Emmy: Ja, det är faktiskt något fint att summera året. Ett bokslut innan nästa år påbörjas.

    Katarina: :-)

    Isflingan: <3

    Teresia: :-) Ja, det tycker jag med. Även om resultatet ibland känns långt borta. Kram

  9. sara kl 19:09, den 3 januari 2014

    Fint! :) Hur får du till ljuset på bilderna så här års? Har problemet med mörkret och det för varma ljuset taklampor ger..

  10. tina kl 09:16, den 4 januari 2014

    Sara: Dagsljus el som för det mesta fusk med blixt. Vinterhalvåret är ett gissel på många vis.

  11. sara kl 20:35, den 6 januari 2014

    vad gjorde du mer av osten? tänkte en köpa med mig en riktig norsk nu när jag är här :D Ännu bara ätit det på frukostmackan med hjotronsylt.. http://saralouisespluggkrubb.blogspot.no/

  12. tina kl 15:17, den 9 januari 2014

    Sara: I renskavsgryta: http://www.pickipicki.se/2013/03/nu-rundar-vi-av-med-lite-mesost/ och på våfflor tillsammans med hallonsylt vad jag minns: http://www.pickipicki.se/2013/03/de-norska-vafflorna/ :-) Sen betade jag av fler av tipsen i kommentarsfältet.

  13. Hanna kl 19:23, den 15 januari 2014

    Vilket år! Och så bra ni kommer få det detta året med när vindsbygget är klart. Kram och god fortsättning

  14. tina kl 13:02, den 16 januari 2014

    Hanna: SOM vi längtar efter att det ska bli klart. :-) Kram!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen