Titta, här är kantarellcarbonaran!

den 6 augusti 2015, kl 06:26

Förra veckan stannade mitt instagramflöde upp för en stund när jag såg en bild med tillhörande ord carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Det var ett sånt jag-vill-nog-inte-äta-någonting-annat-i-resten-av-mitt-liv-ögonblick. Som så många gånger förr var det matidolen Anna Billing som var upphovsman till genidraget. Eftersom bilden inte försvunnit ur mitt minne ställde jag mig i köket igår kväll och gjorde ungefär så som jag tänker mig att man gör när man tilllagar en carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Idag tar jag med mig kantarellerna till radion och gör det igen. Den som vill höra hur det låter startar P4 Uppland nio minuter över halv åtta.

Carbonara med rökt sidfläsk, kantareller
och västerbottensost 

150-200 g rökt sidfläsk
4 port spaghetti
0,5 kg färska kantareller
1 färsk gul lök
smör att steka svamp/lök i
1 dl grädde
2 dl riven västerbottensost
2-3 äggulor
färska örter (t ex timjan, gräslök, persilja)
salt och svartpeppar

Rensa och dela större svampar i mindre bitar. Finhacka löken. Stek löken i smör, tillsätt svamp och låt steka tills vätskan kokat bort, smaka av med salt och lite peppar efter behag. Ställ åt sidan. Koka spaghettin. Tärna och stek sidfläsket, låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop äggulor, grädde och hälften av den rivna osten i en bunke. Rör ihop pasta, sås, sidfläsk och svamp i stekpannan. Rör ner resten av den rivna osten. Toppa med färska örter och nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Ännu mer Anna Billing?
Fina kokboken Alla hönsen hemma
Bloggen och receptskatten: Skånska skafferiet

Ännu mer kantareller?
Kantarellrisotto
Stekt kantarellsmörgås med örtsmör
Soppan med svampen
Små pizzaor med västerbottensost och kantareller
Favoritpajen

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Titta, här är kantarellcarbonaran!”

  1. Mille kl 09:28, den 17 augusti 2015

    Hej, Det där lät ju super gott!

    Sökte i ditt sökfält om du hade något gurkrecept på lager, men fann inget.
    Jag lade in gurka förr men så förlorade jag receptet. Kommer ihåg att jag hade både lök, dillkronor, vinbärsblad, senapsfrön och pepparrot mm.
    Har du något som du är villig att dela med dig av?
    Ha de gott,
    Camilla

  2. Kim kl 17:36, den 17 augusti 2015

    Oj. Ojojoj. Låter ljuvligt.

  3. Maria kl 12:00, den 20 augusti 2015

    Väldigt god! Samtliga i familjen uppskattade den. Tom sonen åt svampen eftersom han sannolikt inte förstod att det var svamp! Lite mer fläsk nästa gång så blir det perfekt!

  4. Kai kl 11:07, den 1 september 2015

    Säkerligen skitgott :) Vilka härliga smaker.

  5. STdoktor kl 19:42, den 3 september 2015

    Åh, det måste, måste jag prova.

  6. milla kl 15:53, den 20 september 2015

    Åh vad gott :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen