Libanesisk middag

den 28 augusti 2007, kl 19:20

I våras öppnade en libanesisk restaurang här i Midsommarkransen. Trots att kvaliteten på mat och service varierat under våren, så dras vi alltid dit igen och igen. Dom dagar lunchbuffén är som allra godast så äter jag tills det står mat ut ur öronen och jag skulle kunna rulla hem.

Idag åt vi middag där för första gången. Systern kom till stan och var nyfiken på Libanon som vi berättat så mycket om. Och nog är det prisvärt att få två stora grillade kycklingspett, ris, salladsbuffé med spännande saker man inte känner igen och goda röror och såser för 79 kronor.

Minst lika spännande med ett besök på Libanon är det libanesiska äldre paret som driver restaurangen. Kvinnan styr och ställer och det råder ingen som helst tvekan om vem som bestämmer. Den lilla mannen med en stor grå mustasch gör som hon säger, men jag tror mig veta att när hon tittar bort så gör han precis tvärtom, med ett leende på läpparna. Jag har också ett leende på läpparna när jag går därifrån, libanesisk mat gör mig glad.

Kransens kolgrill, Nioörtsävgen i Midsommarkransen

Bilden är tagen under en lunch i våras
Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Libanesisk middag”

 1. Jani kl 19:39, den 29 augusti 2007

  libanesiskt låter gött!! Fin blogg du har!

 2. Nässelblom & choklad kl 14:19, den 30 augusti 2007

  Håller med, libanesiskt är gott. Underbar på Drottninggatan i Stockholm brukar ha en jättegod vegetarisk sådan tallrik på lunchen. Men du verkar ha en alldeles i dina kvarter, dessutom med extra charmiga ägare. Sådant är kul!

 3. Farväl Kransen! | pickipicki kl 18:53, den 27 december 2008

  [...] vad det officiella namnet är idag är något oklart). Sen stället öppnade för något år sedan, har vi ätit här med jämna mellanrum. Det vore fel att inte säga att kvaliteten på maten varierar. Ibland är det förtrollande gott, [...]

 4. josef nurpetelian kl 10:03, den 2 februari 2009

  jag e själv libanes och libanesisk mat innehåller nästan 0% fett för i maten lägger dom ingen olja ellr margarin allt e nyttigt t.ex humoss om ni vet är en nästan lite gul brun röra som e jätte god till kött och det är ju pressade bönor samma sak med andra såser är bara gjorda av grönsaker eller nått man odlar

 5. tina kl 19:55, den 4 februari 2009

  Josef: Libanesisk mat är min favorit!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen