Vad håller vi på med egentligen?

den 17 mars 2008, kl 18:56

Carl, mamma och jag har pysslat i köket i förrgår och igår. Är det någon som kan gissa vad det är vi gör? Den som vill och törs får komma och smaka i påsk, då är det klart.

small_20080315_pickipicki_sima_01.jpgsmall_20080315_pickipicki_sima_05.jpg
small_20080315_pickipicki_sima_21.jpg
small_20080315_pickipicki_sima_30.jpg

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Vad håller vi på med egentligen?”

  1. frida kl 06:30, den 19 mars 2008

    Saft?
    Likör?

  2. nässelblom & choklad kl 10:24, den 19 mars 2008

    Kanske påskglögg!

  3. tina kl 17:43, den 19 mars 2008

    njaej, nej, inte rätt

  4. Ina kl 20:16, den 19 mars 2008

    Ni gör mjöd! Men i förtid, man ska ju ha det först till första maj!

  5. tina kl 20:16, den 19 mars 2008

    :)

  6. Ina kl 20:20, den 19 mars 2008

    Det är underbart gott! Måste göra det i år! Blir första gången jag gör det själv…innan har jag ju haft mamma, men ingen mamma med mig Sverige. Lite traditioner ska man alltså ta med sig :)

  7. tina kl 20:27, den 19 mars 2008

    Traditioner tycker jag om, sima också. Det tycker jag alla gånger att du ska göra i år. :) Har sett i flera recept att det översätts till mjöd. Är det finlandsvenska? För mig är mjöd något annat.

  8. Ina kl 22:05, den 19 mars 2008

    Japp, i finlandssvenskan heter sima mjöd. Vad är det du kallar mjöd då?

  9. tina kl 22:41, den 19 mars 2008
  10. Kantareller | pickipicki kl 21:25, den 4 maj 2008

    [...] glaset är det Sima. Påskliljorna är från komposten på Gräsö. Filed under kantareller, pastasås, skogen, spenat [...]

  11. Nu har vi minsann kokat ihop något igen at pickipicki kl 10:16, den 4 april 2009

    [...] en finsk valborgsdryck, men som vi brukar dricka till påsk istället. Förra påsken visade jag steg-för-steg-bilder under vårt simakok och utlovade recept, något som dock glömdes bort. Ett år senare kommer [...]

  12. Mille kl 09:32, den 21 februari 2013

    Men titta, du gör ju Sima!!
    Oj oj så gott – jag ska försöka ge mig på det nu, wish me luck!
    Hittade ett recept på nätet men som var översatt till svenska på ett mindre bra sätt så jag får hoppas att jag förstått allting rätt.
    Hur gjorde du?

  13. carl kl 09:36, den 21 februari 2013

    Mille: Här finns recepetet!: http://www.pickipicki.se/2011/04/nu-kokar-vi-sima-igen/
    Och lycka till :-)

  14. tina kl 10:28, den 21 februari 2013

    Mille: Carl länkar ovan till receptet vi brukar använda, det brukar bli toppenbra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen