En gul lax, tack!

den 26 augusti 2008, kl 20:06

Varannan helg säljer jag köttbullar (och annan mat) på ett stort möbelvaruhus. Det händer att en del gäster vill skoja till det lite när det är deras tur att beställa och det finns tre saker jag har hört varje arbetspass det senaste året. En av dessa saker är att det sjungs Symfoniiin när det ska beställas lax- och kycklingsymfoni. Denna rätt finns dock inte kvar nu när det kommit en ny katalog och nya maträtter, så ni får prova att laga symfonin på mitt vis istället. Min version  är utan kyckling, men godare än orginalet (har jag sagt det här förut tro?).

Laxsymfoni
200-250 g lax
4 port ris
1 liten zuccihini
1 paprika
1 gul lök
färsk eller fryst dill
1 paket saffran
salt och svartpeppar
(turkisk yoghurt)

Koka riset tillsammans med en påse saffran. Dela laxen i tärningsstora bitar, salta, peppra och grädda i ugnssäkerform (eller stek på stekpanna). Dela grönsakerna i mindre bitar och stek i lite olja, salta och peppra. När alltsammans är klart, blanda riset med gönsaker, lax och finklippt dill. Servera med en klick turkiskt yoghurt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen