En gul lax, tack!

den 26 augusti 2008, kl 20:06

Varannan helg säljer jag köttbullar (och annan mat) på ett stort möbelvaruhus. Det händer att en del gäster vill skoja till det lite när det är deras tur att beställa och det finns tre saker jag har hört varje arbetspass det senaste året. En av dessa saker är att det sjungs Symfoniiin när det ska beställas lax- och kycklingsymfoni. Denna rätt finns dock inte kvar nu när det kommit en ny katalog och nya maträtter, så ni får prova att laga symfonin på mitt vis istället. Min version  är utan kyckling, men godare än orginalet (har jag sagt det här förut tro?).

Laxsymfoni
200-250 g lax
4 port ris
1 liten zuccihini
1 paprika
1 gul lök
färsk eller fryst dill
1 paket saffran
salt och svartpeppar
(turkisk yoghurt)

Koka riset tillsammans med en påse saffran. Dela laxen i tärningsstora bitar, salta, peppra och grädda i ugnssäkerform (eller stek på stekpanna). Dela grönsakerna i mindre bitar och stek i lite olja, salta och peppra. När alltsammans är klart, blanda riset med gönsaker, lax och finklippt dill. Servera med en klick turkiskt yoghurt.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “En gul lax, tack!”

  1. Molly kl 07:57, den 27 augusti 2008

    låter jättegott:)
    ha en bra dag:)

  2. Lumumma kl 16:47, den 28 augusti 2008

    Underbart! Nu blev jag osannolikt sugen på paella… :P

  3. hannah kl 23:13, den 2 september 2008

    … vän av ordning undrar naturligtvis vilka två andra lustigheter du blir utsatt för varje arbetspass. som servitris i mitt tidigare liv känner jag till fenomenet med alla klipska typer som kommer på samma lustighet. tack för senast förresten!

  4. tina kl 08:37, den 3 september 2008

    Ja, tack för i måndags, vad trevligt det var!

    ”En råttatouille tack, hihihi”

    Den här är i särklass vanligast (Köttbullarna serveras i menyer; liten mellan eller stor):
    ”En stor köttbulle tack” varpå personen efter i kön direkt kontrar med ”Blir du mätt på EN köttbulle? Hoho”

  5. How Big Is Sweden Vs Nyc? kl 11:55, den 16 juli 2022

    whoah this blog is excellent i really like studying your articles.
    Stay up the good work! You understand, many persons
    are looking around for this information, you can help them greatly.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen