Smulpaj med plommon

den 20 augusti 2008, kl 08:00

När farfar och jag satt på trappen igår morse och spanade ut över en trädgård i (nästanhöst)solsken, så konstaterade vi att det blir lite äpplen i år men desto mer plommon. Det är så mycket plommon att grenarna hänger tunga mot marken. Och goda är dom, jag vet, för jag fick med mig en hel kasse hem i helgen.

Smulpaj med plommon
Dela och kärna ur plommonen. Lägg i en het stek panna och strö lite socker och vaniljsocker över (smaka av så att det varken blir för surt eller sött). Låt plommonen fräsa en liten liten stund i pannan och häll sedan över dem i en ugnssäker form. Blanda till en smuldeg av havregryn, vetemjöl, smör, socker och kanel. Strö smulorna över plommonen och grädda pajen i 200 grader tills den fått fin färg (ungefär 15-20 minuter har jag för mig). Smulpaj är allra godast med vaniljsås.


Före

Under

Efter

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Smulpaj med plommon”

  1. bitte kl 11:44, den 20 augusti 2008

    mums

  2. Hanna kl 18:41, den 20 augusti 2008

    Mmm! har aldrig ätit plommonpaj men jag bara måste testa det! Ser supergott ut!

  3. tina kl 21:49, den 21 augusti 2008

    Pajen var mycket god, det blev inte en smula kvar! ;)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen