Finlandsemester: färskpotatis

den 7 augusti 2008, kl 12:00

Att skala potatis är inte särskilt roligt. Utom ibland, då är det särskilt roligt. Här är ett tips på en god färskpotatisvariant, när man såhär i slutet av sommaren möjligen har börjat ledsna lite på den potatissalladen man gjort i flera månader nu.

Basilikaslungad färskpotatis
kokt och kall färskpotatis för fyra personer
(ju mindre potatisar desto roligare)
½ dl färsk basilika
½ dl slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta (om man vill)
½ dl riven parmesanost (den är god utan också)
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk pinjenötter eller liknande
salt

Mixa örter och vitlök med olja och vatten. Smaka av med salt. Vänd ner potatisen och parmesanosten i basilkaoljan. (Parmesanosten kan mixas redan för start om man hellre vill det). Pynta med nötter eller frön.

Receptet är härifrån.


Mamma och jag tvättar färskpotatis och lök

Lök som ska grillas

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Finlandsemester: färskpotatis”

  1. lina kl 08:50, den 7 augusti 2008

    Låter urgott! Fick nyss med mig en påse färskpotatis hem ifrån mina föräldrar. Ska testas!

  2. carolina kl 23:56, den 7 augusti 2008

    ser jättehärligt ut!

  3. KarinW kl 17:46, den 8 augusti 2008

    Jamen jag har ju allt utom färskpotatis just nu (men just ja, jag ska ju på middag) men det där ska jag göra så fort jag bara kan, mums!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen