Ett inlägg direkt från tevesoffan

den 7 september 2009, kl 20:28

picki_img_1380

Sätt på fyran så får ni se något riktigt tokigt! För vad tror ni Mat-Tina (originalet) har för sig i direktsänd teve om inte lagar mat i ett rött kök, mitt röda kök!

Hör du det Tina Nordström, jag var faktiskt här först! Det 11:e januari, kom ihåg det.

Skriv ut inlägg

Blomkålssoppa utan getost och svampsalt

den , kl 08:26

picki_img_7090

Appropå att gissa ingredienserna i maten, så roade jag mig med den saken igår kväll när jag kom hem och middagen stod färdig på köksbordet. Jag gissade både på getost och svampsaltet medan Carl glatt delade ut minuspoäng. Pinsamt, men jag tror nog att jag skyller på en lång jobbhelg, tiotusen köttbullar kan ta död på vems lukt- och smaksinnen som helst. Och jag tror bestämt att jag måste bli bjuden på middag nästa helg också, så att jag kan ta revansch. Har vi en deal? Och tack för maten förresten! Det var gott, trots att det varken var svampsalt eller getost i.

Blomkålssoppa
1 stort blomkålshuvud
15 dl grönsaksbuljong
1 paket fetaost
olivolja
salt och svartpeppar

Skiva blomkålen tunt och fräs lätt i olja. Häll över buljong och koka på svag värme tills blomkålen är mjuk. Smula ner 3/4-dels paket fetaost och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Pynta soppan med smulad fetaost, en kvist timjan och servera med ett timjanbröd.

Timjanbröd
Skär bröd i grova skivor. Mixa en rejäl skvätt olivolja tillsammans med massor av timjan (blad, inte kvistar) och eventuellt en vitlöksklyfta. Pensla bröden med timjanolja på bägge sidor och grädda högst upp i ugnen i 225 grader i 5-6 minuter.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen