Blomkålssoppa utan getost och svampsalt

den 7 september 2009, kl 08:26

picki_img_7090

Appropå att gissa ingredienserna i maten, så roade jag mig med den saken igår kväll när jag kom hem och middagen stod färdig på köksbordet. Jag gissade både på getost och svampsaltet medan Carl glatt delade ut minuspoäng. Pinsamt, men jag tror nog att jag skyller på en lång jobbhelg, tiotusen köttbullar kan ta död på vems lukt- och smaksinnen som helst. Och jag tror bestämt att jag måste bli bjuden på middag nästa helg också, så att jag kan ta revansch. Har vi en deal? Och tack för maten förresten! Det var gott, trots att det varken var svampsalt eller getost i.

Blomkålssoppa
1 stort blomkålshuvud
15 dl grönsaksbuljong
1 paket fetaost
olivolja
salt och svartpeppar

Skiva blomkålen tunt och fräs lätt i olja. Häll över buljong och koka på svag värme tills blomkålen är mjuk. Smula ner 3/4-dels paket fetaost och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Pynta soppan med smulad fetaost, en kvist timjan och servera med ett timjanbröd.

Timjanbröd
Skär bröd i grova skivor. Mixa en rejäl skvätt olivolja tillsammans med massor av timjan (blad, inte kvistar) och eventuellt en vitlöksklyfta. Pensla bröden med timjanolja på bägge sidor och grädda högst upp i ugnen i 225 grader i 5-6 minuter.

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Blomkålssoppa utan getost och svampsalt”

 1. Fröken Dill kl 08:55, den 7 september 2009

  Fetaost i blomkålssoppa, vad smart!
  Tycker fröken Dill

 2. Sofia kl 10:34, den 7 september 2009

  Jag tycker inte att du ska skämmas över den gissningen. Feta ost kan ju innehålla både får- och getmjölk, så delvis kan ju gissningen vara rätt ;-)

  Blomkålssoppa kanske får bli nästa veckas soppa. Låter gott!

 3. Charlie kl 08:51, den 8 september 2009

  Deal!

 4. tina kl 22:38, den 8 september 2009

  Förken Dill: Det tycker faktiskt jag med! Getost är inte riktigt någon superfavorit.

  Sofia: Det var diplomatiskt sagt! :-)

  Charlie: Deal min bil.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen