Fredagsmys? Fredagsglögg? Fredagschoklad?

den 20 november 2009, kl 13:35




På något oförklarligt vis blir det alltid fler eftermiddagspauser från skolarbetet just på fredagar. Och av någon lika oförklarlig anledning så dras jag just idag till förra årets chokladkalender och den blandade skaran av chokladrecept. Mest av allt fastnar jag för Karins kärleksmums, som jag vet är alldeles särskilt goda.  Jag tror bestämt att det kommer bli svårt att motstå dem ikväll. Ni då? Blir det något fredagsmys ikväll? Fredagsmiddag? Fredagsglögg? Fredagschoklad?

Karins kärleksmums
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
4 msk smält smör
5 msk kokt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokosflingor

Blanda alla ingredienser till smeten och häll i en form eller långpanna, smord eller med bakplåtspapper (jag använder en form på 25×35 cm, så det blir lite höjd på kakan). Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Anpassa tiden efter storlek på form (20 minuter med långpanna). Blanda ingredienser till glasyren och bre över kakan när den svalnat. Strö över rikligt med kokos.

Andra chokladrecept
Annorlunda chokladbollar på fredagsmys-vis
Rebeccas chokladbeckis med vit balsamvinäger och pistagesmul
Radiokaka

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Fredagsmys? Fredagsglögg? Fredagschoklad?”

  1. Karin/Rosa maränger kl 14:12, den 20 november 2009

    Visst är det lätt att lyxa till fikat på fredagarna, känns mer legitimt på nåt sätt =)

    Ser gott ut!

  2. frida kl 15:59, den 20 november 2009

    Hos oss blir det fredagsost! Maken var på Saluhallen i går och shoppade loss!

    FÖrresten, vill du komma på förstaadventsfika hos oss?

  3. Eva Kronvall kl 16:23, den 20 november 2009

    Här blir det fredagspasta och sedan the med fredagskakor bakade på smör, havregryn, farinsocker, sirap, tranbär och russin (så ungefär). Godare än det låter!

  4. tina kl 17:38, den 20 november 2009

    Karin: Så sant!

    Frida: Jamen deklart jag vill! Just typiskt att det är min jobbhelg! Jobbar 12-18, antar att ni adventsfikar på dan, eller?

    Ost från Saluhallen låter förresten tjusigt värre, hoppas ni får trevligt fredagsmys!

    Eva: Tranbärskakor, det låter gott tycker jag. Trevlig kväll vetja!

  5. Emmas Kök kl 18:19, den 20 november 2009

    Gud så gott det ser ut! Och bilderna är ju hur bra som helst!!

  6. Paulina kl 20:45, den 20 november 2009

    Visst blir det en chokladkalender i år också? Det har jag sett fram emot hela året!

  7. Martina kl 20:51, den 20 november 2009

    Japp, hos oss blev det en mjuk saffranskaka med snötäcke. Sååå god!!

  8. tina kl 21:19, den 20 november 2009

    Emma: Det är för att min mästerfotograf är otroligt bra!

    Paulina: Det hade inte gått många dagar av förra årets chokladkaldender förens jag slet mitt hår och lovade att aldrig aldrig göra om den. Än har jag inte ångrat mig och jag har svårt att tro att något drastiskt kommer att hända dom få dagar som är kvar…

    Eller fixar du Paulinas chokladkalender på pickipicki 2009? ;-)

    Martina: Det låter fantastiskt gott, jag äör svag för allt som innehåller saffran!

  9. frida kl 21:17, den 21 november 2009

    attans att du jobbar! men kom förbi en sväng på kvällen och ät upp resterna vetja!

  10. Josefina kl 22:06, den 21 november 2009

    blir det ngn julkalender i år? *hoppas*

  11. Jennie/Kalasgott kl 12:58, den 22 november 2009

    Fantastiska bilder. Vad använder du för kamera?

  12. tina kl 14:16, den 22 november 2009

    Frida: Hihi!

    Josefina: Nja, jag lovade mig förra året att aldrig göra om chokladkalendern. Jag tror inte att jag kommer ändra mig.

    Jennie: Här kan du läsa om kamera/objektiv/fotograf;
    http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/

  13. Fröken Dill kl 13:26, den 23 november 2009

    Nu har det ju hunit bli måndag, men på fredagar hemma hos oss är det fredagsvin som gäller. Inget vin smakar lika gott som just fredagsvinet, gärna en mullig rioja om du frågar mig, J tar hellre en ekad chardonnay!
    Hälsar fröken Dill

  14. Ingredienserna till ett vuxen-kalas « I Annas huvud kl 21:07, den 22 december 2009

    [...] Kärleksmums [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen