Hjälp mig att lösa mysteriet!

den 11 juni 2010, kl 08:36

Hjälp mig att lösa mysteriet med det hemliga paketet som picki fick förra veckan. För att tala klarspråk: vad i hela friden är detta? En lime och en paraplydrinks-parasoll, så långt är jag med. Men sen blir det svårare, för vad är det blom- alternativt torkad-frukt-liknanade som låg i samma påse? Och vad har dessa tre saker gemensamt? Man ska ju börja någonstans, så ikväll kokade vi ”te” på vad-det-nu-är, och pressade i lime. Drycken blev lila, och visst smakade det gott. Men vem har ett parasoll i temuggen? Än har vi nog inte löst mysteriet! Vad är detta?

Hittelön utlovas!

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Hjälp mig att lösa mysteriet!”

  1. Tweets that mention Hjälp mig att lösa mysteriet! at pickipicki -- Topsy.com kl 09:11, den 11 juni 2010

    [...] This post was mentioned on Twitter by JohanHedberg, Sofia Engvall, Kristofer Gustafsson, Pia, Tina and others. Tina said: Vad är det jag har fått? Ätbart? Hjälp mig är ni snälla! http://www.pickipicki.se/2010/06/hjalp-mig-att-losa-mysteriet/ [...]

  2. Magnus Foss kl 09:24, den 11 juni 2010

    Hibiskus!

  3. tina kl 09:27, den 11 juni 2010

    Magnus: Hibiskus säger du. Intressant! Vad gör man av det? Te? Jag ska genast googla lite. Tack! Carl tyckte för övrigt att det såg ut som kungsängsliljor, men det hoppas jag verkligen att det inte är! :-)

  4. tina kl 09:40, den 11 juni 2010

    Magnus: Mitt i prick, visst är det hibiskusblommor:
    http://ortte.wordpress.com/2009/03/21/hibiskus-inte-enbart-en-vacker-blomma/

    Och av hibiskusblommor och lime gör man Flor de Jamaica, det har jag precis googlat mig till:
    http://www.ecurry.com/blog/drinks-cocktails/flor-de-jamaica-beverage/

    Det är ju fantastiskt! Hur tusan gjorde man före internet? Tack för hjälpen! Maila mig din adress så får du en hittelönspresent på posten: tina@pickipicki.se

  5. Karoleen kl 11:56, den 11 juni 2010

    Ser ut som hibiskusblommor. Är ganska vanligt att göra en svalkade te-liknande dryck i Mellanöstern, som på Egyptiska heter Karrkaade. Ganska sött men även lite syrligt också. Om du vill veta hur man gör lite mer skulle jag kunna fråga min mamma (som är från Egypten) hur hon brukar göra det…

  6. Maxiander - A kl 13:24, den 11 juni 2010

    Ingen aning:)
    men folk verkar tycka det är hibuskus så jag följer den linjen :)

    Ha en fin dag i regnen!
    /A
    http://www.maxiander.se

  7. tina kl 16:51, den 11 juni 2010

    Karoleen: Ja tack gärna! :-)

    Maxiander: Hibiskus helt klart, jag är övertygad! :-)

  8. Daniella - BakeCake kl 13:16, den 12 juni 2010

    Jag håller med dom föregående talarna! Hibiskus ser det ut som!

    Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

  9. Mikkan kl 14:28, den 12 juni 2010

    Ser ut som hibiskus to me (kollar de andra svaren efter jag kommenterat, kanske är jag fett ute?), känner igen det från tehusen i Egypten! :)

  10. Karin kl 15:01, den 12 juni 2010

    Låter riktigt spännande det där! Gjorde du nåt skoj av alltihopa sedan? :-)

  11. tina kl 18:28, den 12 juni 2010

    Daniella: Jag tror ni har rätt hela bunten! :-)

    Mikkan: Du har koll, helt klart!

    Karin: Den här blir det:
    http://www.ecurry.com/blog/drinks-cocktails/flor-de-jamaica-beverage/

    Flor det Jamaica! Den ska dock stå och dra i 4 dagar, återkommer med resultatet! :-)

  12. Mikkan kl 20:04, den 13 juni 2010

    Sweet!

  13. Sahar kl 12:58, den 16 juni 2010

    Koka och gör iste med en paraply i ett fint glas…. gör ju susen för trötta ögon.

    Blomman kanske kommer från granatäppelträd?
    Sånt använder jag när jag kokar te!

    underbar blogg!!

  14. tina kl 08:17, den 17 juni 2010

    Sahar: Granatäppleblomma! Var köper man det tro? Det låter spännanade!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen