Recensionspatrullen värmer upp!

den 11 juli 2010, kl 12:12

Häromkvällen premiäråt vi på Messobs nybyggda uteservering här i stan. En afrikansk restaurang som jag berättat om tidigare här på picki, vid det tillfället var restaurangen relativt nyöppnad. Nu har Messob sommarstängt sin inomhusservering och istället flyttat ut. Helt i min smak, önskar att jag kunde göra likadant. Ofta när jag får frågan om restaurangtips i Uppsala så är mitt första spontana svar just Messob, lite oväntat kanske. Jag gillar den etiopiska/eritreanska maten som äts med injera, ett pannkaksliknande surdegsbröd. Personalen är vänlig och stämningen familjär. Här kan man dessutom äta billigt, om man vill. Fast är man här för första gången så tycker jag nog att man slår till med 4 smårätter så att man får smaka lite av varje. Oavsett om man äter vegetariskt eller ej så får man inte missa berberesåsen som är stark men på ett trevligt sätt. Min favorit är kyckling i berberesås, spenat och vitlöksyoghurt är gott till. Vi som utan undantag alltid sätter poäng på vår egna mat här hemma (pinsamt och nördigt jag vet), gör det aldrig utanför det röda köket. Men på Messob kastade jag spontat ur mig en 8:a. Det är ett högt betyg, sen är det möjligt att det fantastiska uteserveringsvädret och Carls första semesterdag gjorde sitt till också.

Betyg:

Mer om Messob
Menyn hittar ni på Messbos hemsida.
Artikel i UNT om Messob, liksom ett urval av recept, 19/11-2009

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Recensionspatrullen värmer upp!”

  1. Elin kl 09:13, den 12 juli 2010

    Kul! Jag har också hört bra om den restaurangen. När jag jobbade i Vasasstan så blev det gärna prisvärda Abyssynnia (?!) som ligger på Vanadisvägen som också är etiopisk. Injeras är otroligt mättande :)

  2. tina kl 22:18, den 12 juli 2010

    Elin: Tack för Stockholmstips! Håller med om att injera är otroligt mättande, men fantastiskt goda! :-)

  3. anna kl 15:44, den 13 juli 2010

    Supergod mat!

  4. Josefina kl 21:44, den 15 juli 2010

    ser helt ljuvligt ut om du frågar mig´!

  5. tina kl 08:48, den 16 juli 2010

    Anna och Josefina: :-D

  6. Maria kl 15:03, den 19 juli 2010

    Å vad kul att äntligen få se en bild på sånt där bröd! Jag har hittat teffmjöl och ska prova att baka … men hade liksom inte riktigt klart för mig hur stora eller hur tunna de skulle vara *s*

  7. tina kl 21:09, den 20 juli 2010

    Maria: Jag har aldrig bakat injera, men ska prova vid tillfälle. Det är ju så gott! Du får dela med dig av receptet om dom blir bra! :-)

  8. Margaretha Almqvist kl 16:43, den 5 januari 2011

    Absolut värda en 8:a. Brukar besöka dem när jag hälsar på min dotter. Har bott i Etiopien så hela familjen älskar den maten.
    Var får du tag på teffmjölet??

  9. tina kl 12:14, den 6 januari 2011

    Margaretha: Jag har aldrig bakat injeras och har därför aldrig letat efter teffmjöl i Sverige (vilket jag tror är svårt att hitta). Har du sett den fina kokboken: Laga kryddigt : etiopisk & eritreansk mat för svenska kök av Gennet Awalom? Jag vill minnas att i det svenskanpassade injerareceptet så tipsar dom om ”mjöl på 4 sädesslag”.

  10. Margaretha Almqvist kl 12:37, den 7 januari 2011

    Ja jag har boken, hon är en gammal vän till mig..
    Vi bakar injera utan teff, det går bra också.
    Det finns en mkt känd kock som varit i etiopien och
    sökt maträtter eftersom han har röätter där.
    Glömt hans namn tyvärr. Sett honom på TV mkt.trevlig kille.

  11. tina kl 23:14, den 7 januari 2011

    Margaretha: Jag får en känsla av att du sitter inne med många fina etiopiska recept. :-) Sant? Vill du dela med dig?

  12. Margaretha Almqvist kl 16:59, den 8 januari 2011

    Nja jag har nog inte mer än det som står i Gennets bok,
    vanlig pepparsås har jag så att säga i huvudet.
    HAr du ngn. anknytning till Etiopien?

  13. tina kl 22:35, den 8 januari 2011

    Margaretha: Nej, det har jag inte. Jag får helt enkelt tacka Messob för att jag upptäckt den etiopiska maten. Jag gillar den! :-)

  14. Om jag fortfarande matbloggat, del 3 | pickipicki kl 13:14, den 30 juli 2014

    [...] bordet och ätit kokosglass med jordgubbar till efterrätt. Att Messob serverar prima etiopisk mat har jag berättat om tidigare, men hade jag fortfarande matbloggat så hade ni alltså fått reda på att innergården är min [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen