Bärgazpacho 1.0

den 13 februari 2011, kl 10:37Igår bjöd vi middagsgästerna på bärgazpacho till efterrätt. Ena gästen tyckte att det smakade som en drink, medan den andra konstaterade att det smakade nyttigt. Visst har vi olika smakpreferenser alltid, men någon 10-poängare det var det inte. Själv insåg jag ganska snabbt att bären kanske skulle fått tina åtminstone litegrann. När vi mixade ingredienserna blev det mer fryst glass än soppa. Att späda med mer vatten var helt enkelt ingen höjdare. Dessutom borde jag nog ha letat lite till efter jordgubbar i frysen, istället för att låta dem ge plats åt röda vinbär. Men, man lär sig alltid. Nästa gång blir det bättre, för jag tycker ju fortfarande att det här är en efterrätt som borde kunna kamma hem höga poäng.

Bärgazpacho
1 lime
250 g frysta trädgårdsbär
250 g frysta jordgubbar
15 myntablad
2 msk socker
4 msk vatten
2 tsk mörk rom
vit choklad att riva över

Mixa frysta bär (som nästa gång får tina litegrann) tillsammans tillsammans med skal och saft från lime, mynta, socker och vatten. Smaka av med rom. Häll upp i glas eller portionsskålar. Pynta med riven vit choklad.

Jag skulle gissa att efterrätten räcker till närmare 8 portioner. Receptet har jag hittat hos fina Helena-mitt-i-smeten, som i sin tur har hittat det i tidningen Laga lätt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen