Det kom ett MMS…

den 14 februari 2011, kl 18:50

Det kom ett MMS från mamman och pappan. Närmare alla-hjärtans-dag-middag än så kommer nog inte jag idag.

Skriv ut inlägg

Hem(ma)burgare med getost

den , kl 09:50

Att det mest enkla är det som är allra godast, slår egentligen aldrig fel. En hamburgare toppad med en generös skiva getost. Till det ett rejält lass ugnsrostade potatisar och färgglada morötter, med flingsalt och rosmarin. Då är maten så god att söndagsmiddagen helst inte ska ta slut. På sätt och vis är den iofs inte slut än. För gissa vem som har en hamburgare i matlådan? Lyllos mig, vem slår den matlådan idag?

Hem(ma)burgare med getost
Blanda 400 g nötfärs med 1ägg, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma 4 st hamburgare och stek på medelhög-hög värme i ca 5 min. Vänd hamburgarna och lägg på en skiva getost på varje. Stek dem färdiga, dvs ungefär ytterligare 5 min. Servera tillsammans med tunt skivad rödlök och tomat i ett gott bröd (jag tjuvade deg från Carls surdegsbrödsbak – rågsur, vetemjöl special och linfrön, toppat med sesamfrön). Gott med ugnsrostade rotfrukter till.

Ugnsrostade rotisar med rosmarin
Skär ett gäng färgglada morötter och potatis i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och salt. Ugnsrosta i 225 grader i ca 25 min. Smula över flingsalt och rosmarin när rotfrukterna när de kommer ut ur ugnen.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen