Bara snören saknas…

den 5 mars 2011, kl 09:00

Det här kanske inte faller inom ramarna för en klassisk fish’n'chips, enligt brittisk standard. Men nog föredrar jag min egen variant. Med fisk panerad i solrosfrön och parmesanost, knaprigt ugnsrostad potatis och en fräsch yoghurtsås. Alltsammans inslaget i ett tidningspaket. Det här är min lördagspresent till er, varsågoda-så-mycket!

Fish’n'chips
500 g vit fisk
potatis
rapsolja
salt

Paneras i:
50 g parmesan
1 dl solrosfrön
1 ägg
alt:
1 dl grahamsmjöl
salt och svartpeppar
1 ägg

Sås:
1 dl matyoghurt
rivet citronskal
0,5 msk saft från citron
salt och svartpeppar

Skala poatisen och dela i klyftor. Vänd runt i en skvätt rapsolja, salta. Ugnsrosta på en plåt i 225 g i 40-50, eller tills potatisen fått fin färg. Vänd fisk som delats i mindre bitar i uppvispat ägg och därefter i valfri panering. Stek på medelvärme i smör eller rapsolja, några min på varje sida, tills fisken är genomstekt. Servera i foliepaket tillsammans med potatis, grönsaker och sås.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen