Då och nu

den 28 mars 2011, kl 07:56

I mammans receptpärm kan det hända att man hittar recept som inte tillagats på mer än 10 år. Recept på mat som man minns att man tyckte om, åtminstone på den tiden. När jag åt den här fläskfilégrytan för första gången så var det en sen kväll efter en lång resa, dukat för många runt ett stort bord i stort kök i ett stort och vackert hus. Jag vill minnas att maten smakade gudomligt gott just där och då. Igår var det dukat för två, runt ett litet bord i mitt eget vardagsrum. Den goda potatisen fick vi tyvärr skippa, eftersom ugnen fortfarande är osams med oss. Men jo, maten var fortfarande god.

Jukkas fläskfilé med kapris
500 g fläskfilé
2 dl grädde av valfri sort
1 dl kapris
salt, svartpeppar

Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?)

Kryddstark klyftpotatis
1 kg potatis
3-5 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 msk tabasco
chilipulver
paprikapulver

Blanda olja, krossade vitlöksklyftor, tabasco och kryddor i en stor skål. Dela potatisen i klyftor och lägg dem i marinaden i en halv timme, vänd då och då. Ugnbaka på en plåt (gärna på bakplåtspapper) i 200 grader tills färdig.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen