Nässlorna är här!

den 24 april 2011, kl 22:44

Idag firade vi det fina sommarvädret med en utflykt till Hammarskog. Den senaste veckans värme verkar ha gjort gott, för innan vi ens hunnit packa upp picknickkorgen hade vi skådat såväl kirskål som huggorm och nässlor. Nässlor i tusental. Jag såg just att förra årets nässelinägg på picki har rubriken ”Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen”, och det är ju faktiskt precis så det känns nu när allting vaknar till liv igen. Och när naturen visar upp sig från sin bästa sida så är inte jag den som tackar nej. Tvärtom plockade jag för glatta livet och planerar en (nässel-)grön vecka i det röda köket. Finfina nässelrecept lämnas i kommentarsfältet, tack.

Tidigare nässelrecept på picki
Nässelsoppa och nässelplättar
Nässelpaj

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Nässlorna är här!”

 1. Ansibecki kl 12:52, den 25 april 2011

  Jag brukar ha ost i min nässelsoppa. Någon med mycket smak och så 1-2 tsk riven ädelost. Smaskigt blir det. Hoppas på att jag kan ta mig i kragen, plocka lite nässlor och blogga om den snart. (Vi har fullt av nässlor i trädgården, så rent teoretiskt borde det inte va några problem)
  Ha en fin dag!

 2. Cecilia kl 14:26, den 25 april 2011

  Nässelbullar kanske?
  http://flickanokakorna.se/2010/04/20/nasselbullar/

  te är ju också nimmt (och gott)

 3. tina kl 20:36, den 25 april 2011

  Ansibecki: Smart, det ska jag testa. Tack för tips!

  Cecilia: Nimmt? Ska spana in bullarna, genast!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen