R-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e

den 12 april 2011, kl 18:13

Lite för många hängiga paprikor i vår grönsakslåda i kylen, i kombination med auberginer snudd på gratis i mataffären, stavas r-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e hemma hos oss. Det som är så fint med ett storkok ratatouille är att den kan förgylla många måltider de närmaste dagarna. Allra godast som enda tillbehör till fisk. Jag menar, grönsaker och sås i ett, mer snabbmat än såhär kan det ju knappast bli.

Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
1-2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 tomater
1 aubergine
0,5 zucchini
0,5 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
1 burk hela körsbärstomater

Skala löken och skär i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa 5 min. Häll över burken med hela tomater och finhackad färsk timjan. Llåt småputtra i ytterligare ca 5 min.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “R-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e”

  1. Therese kl 19:12, den 12 april 2011

    Ha ha, bara för det såg jag filmen Ratatouille häromdagen. Den är väldigt bra faktiskt, kul med en ”matfilm” för de små. Har faktiskt aldrig gjort ratatouille själv, kanske dags att ge det en chans nu!

  2. Emmy kl 19:55, den 12 april 2011

    Älskar ratatouille. Senast gjorde jag en stor sats. Mixade en del av det till en slät sås och hade bl.a. till kyckling piccata och istället för tomatsås på pizza.

  3. Linda - Cupcakefluffan kl 20:31, den 12 april 2011

    Så gott :-)

  4. Ansibecki kl 20:31, den 12 april 2011

    Jag har faktiskt aldrig provat att göra ratato… hur det nu stavas ;) Kanske beror på att min gubbe inte tål paprika. Men någon gång får jag väl göra en kupp eller bara laga det till mig själv. Det verkar ju faktiskt ganska gott och enkelt att göra :)

  5. Mårtenssons kök kl 20:49, den 12 april 2011

    Vansinnigt, både gott och färgglatt! Bra när extrapriser sammanfaller med hängig mat i kylen, speciellt när det resulterar i sånt här gott.

  6. Helena mitt i smeten kl 21:42, den 12 april 2011

    Supergott! Och vad sugen jag blev på aubergine nu.

  7. tina kl 21:56, den 12 april 2011

    Therese: Och jag har faktiskt sett den filmen, tror jag. Men det ska det bli ändring på!

    Emmy: Istället för tomatsås på pizza låter för bra för att vara sant! Det måste jag prova, tack för toppentips!

    Linda: Japp!

    Ansibecki: Åhnej, ingen allergikupp, det kan ju sluta så tråkigt! ;-)

    Mårtenssons kök: Ja, hurra för det!

    Helena: Ja, aubergineröra!!

  8. @Receptomaten kl 23:08, den 12 april 2011

    Läckert! Men inte var det några linser i den.. :P
    Extra cred till fotografen, jefl*r i min lilla låda, limefrukten sticker ut ur min skärm! Sa jag läckert?

  9. Katarina kl 04:22, den 13 april 2011

    Supergott!

  10. Victoria kl 07:58, den 13 april 2011

    Gott! :D

  11. charlotta kl 08:55, den 13 april 2011

    ratatouille är alldeles underbart gott! och filmen måste du helt enkelt se (min brorsdotter har tvingat mig att se den typ tjugofemtusen gånger så jag kan intyga att ja- den är bra!)

  12. Hanna kl 10:29, den 13 april 2011

    Har varken lagat ratatouille eller sett filmen, sa det far ju bli andring pa det inser jag. Ser supergott ut! (men sa tycker jag ocksa att allt med aubergine ar supergott!)

  13. Ann-Louise kl 10:42, den 13 april 2011

    Tack för påminnelsen om denna goda rätt! Ursnyggt fotat oxå. :)

  14. Anne-lie- Inspiration kl 10:48, den 13 april 2011

    Bra mat att ha med sig i matlådan också..

  15. Foodelicious.se kl 11:57, den 13 april 2011

    Härligt gott…och fina färger!

  16. anna kl 12:21, den 13 april 2011

    Ska vi åka en pickisväng idag?

  17. Fröken Dill kl 15:05, den 13 april 2011

    Härligt att man så ofta kan hitta billiga auberginer numera!
    Tycker fröken Dill

  18. tina kl 15:14, den 13 april 2011

    Receptomaten: Jag fuskade med linserna, men en annan dag. Jag ska spana in dina!

    Katarina: Japp!

    Victoria: Precis så!

    Charlotta: :-D Jag ska försöka styra upp det i helgen!

    Hanna: Jag med! :-)

    Ann-Louise: Tack snälla!

    Anne-lie: Helt rätt!

    Foodelicious: :-)

    Anna: På lördag kanske?

    Fröken Dill: Tänk för att det tycker jag med. :-)

  19. Inte en vanlig pizza | pickipicki kl 12:02, den 16 april 2011

    [...] med grönsakssås istället för tomatsås Inte svårare än såhär: gör en ratatouille på det här enkla viset. Mixa slät med en mixer. Smaka av med salt och peppar. Bred ratatouille-såsen över pizzabotten, [...]

  20. Min räddare i nöden heter Johanna | pickipicki kl 16:13, den 22 augusti 2011

    [...] Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis Tis Pasta med ratatouille Ons Kyckling Korma Tor Rotfruktssoppa med bröd Fre Pasta med rödbetspesto Lör Vildgryta med kokt [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen