Vi hejdar vintern ett slag

den 1 april 2012, kl 07:59

Somliga åker till Paris över påsk för att möta våren, andra åker till Finland för att hejda vintern. Här är det tio minusgrader, men det hindrar oss inte från en utefika i solen med sima och munkar. Sima är för den som inte vet en finsk dryck som det skålas i till Valborgsmässoafton. Receptet på hur man gör sin egen sima hittar du här.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Vi hejdar vintern ett slag”

  1. anna kl 08:24, den 1 april 2012

    Åå vad avis jag blir..

  2. Katarina kl 08:36, den 1 april 2012

    Ja, sima är gott och ett måste på Valborg och så förstås munkar!

  3. Matilda kl 09:01, den 1 april 2012

    Åh vad gott med mjöd! Måste fråga min farmor om hon ska laga egen i år igen. Hennes är den bästa!

  4. Linda kl 09:18, den 1 april 2012

    Åh, jag blev också sugen på mjöd nu. Undrar om man ska testa göra sin egen för första gången någonsin iår. Brukar annars dricka pappas hemmagjorda mjöd.

  5. Fredrica - Foodfeeling kl 12:04, den 1 april 2012

    Oj, sima! Det har jag inte smakat sedan jag var barn. Var granne med en finsk familj som brukade bjuda på det. Som jag minns väldigt sött! Men gott!

  6. carl kl 12:07, den 1 april 2012

    Tar du med munkarna har jag sima klart tills du kommer hem :-)

  7. Viktoria kl 16:15, den 1 april 2012

    I Muminmammans kokbok finns ett recept som heter muminpappans sommarmjöd och drycken är baserad på rabarber (och socker, vatten, jäst och russin). Jag undrar om det kan vara gott, månntro? Jag är inte så van vid sima/mjöd, men jag förstår att det smakar lite sött?

    Ha det bra, hälsa Finland!

  8. tina kl 18:17, den 2 april 2012

    Anna: Välkommen! Kollot har öppet året om!

    Katarina: Ja, ett vårtecken i allra högsta grad!

    Matilda: Det brukar vara så! :-)

    Linda: Testa vetja!

    Fredrica: Sött ja, gott ja! ;-)

    Carl: Vi kanske ska på slå på stort och baka egna munkar?

    Viktoria: Muminmammans kokbok, en sådan skulle man ha! Rabarbermjöd har jag aldrig hört talas om. Den här är god, söt javisst men läskande.

  9. Anna B kl 20:40, den 5 april 2012

    I år ska jag baske mig göra sima – med apelsinblomsstruvor? ;)

  10. tina kl 10:38, den 7 april 2012

    Anna: Åh ja! Jag kommer på fikat!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen