En norrländsk kusin till tacos

den 22 maj 2012, kl 20:50

Jag har fastnat för egentillverkade nachoschips, för att det är så förgörande gott. Men så satte Carl ner foten och sa att chips äter man hädanefter bara på fredagar. Det hjälpte därför inte att jag försökte kringå regeln genom att locka med nachostallrik, när vi stod hand i hand med vad-ska-vi-äta-till-middag-paniken i affären tidigare idag. Men just när jag sagt nachostallrik så fick jag syn på tunnbrödsknäcket och såg en norrlänsk kusin till tacos framför mig. Att vi strax därefter ramlade över årets första svenska små färskpotatisar gjorde knappast min idé sämre. Så säg hej till tacons norrländska kusin, en enkel men smakfull snygging.

Norrlandstacos
Koka ägg och färskpotatis. Servera med gravad lax, finhackad rödlök, löjrom, gräddfil och finklippt gräslök. Och tunnbrödsknäcke, såklart.

Skriv ut inlägg

31 kommentarer till “En norrländsk kusin till tacos”

  1. Johanna kl 21:01, den 22 maj 2012

    Två dagar i rad har picki lyckats tweaka till samma rätt som vi ätit till middag till någonting mycket mer spännande än det vi åt. Igår åt vi, visserligen hemmatrillade, men vanliga köttbullar och idag åt vi vegetariska tacos med nachochips. Undrar om vi lyckas en tredje dag i rad imorgon?

  2. Mårtenssons kök kl 21:05, den 22 maj 2012

    Får vi välja så tar vi den Norrländska varianten, mycket hellre än den vanliga varianten:) Den låter som den faller oss mycket bättre i smaken.

  3. Ansibecki kl 21:15, den 22 maj 2012

    Vilken bra idé! Måste testas. Precis som dina granskottsköttbullar! Jag har älgköttfärs i frysen som bara ligger och väntar på att få samsas med enbär och granskott i stekpannan snarast :)

  4. Christer Erngren (@nukokarjag) kl 21:57, den 22 maj 2012

    Jag blir så glad av dina fantastisk färger, recept och kunskap :) Vi kan väl byta, lättrörda hjortron mot några Norrlandstacos?

  5. Sara Louise kl 22:19, den 22 maj 2012

    chokladchokladchoklad, trilla ner i hålet som leder till mitt chokladland! :)fast det där skulle också sitta helt okej som kvällsmys….

  6. milla kl 22:36, den 22 maj 2012

    Vad gott med Norrlandstacos

  7. Helena mitt i smeten kl 22:53, den 22 maj 2012

    Det där såg riktigt gott ut! Och vad sugen jag blev på färskpotatis nu!

  8. tina kl 08:11, den 23 maj 2012

    Johanna: :-D

    Mårtenssons kök: Mig med!

    Ansibecki: Åh, lyllos dig!

    Christer: :-) Det är mycket jag skulle byta bort mot just hjortron!

    Sara Louise: Ditt farliga land får jag mig hålla undan vardagar, allt annat vore förödande! ;-)

    Milla: Mycket!

    Helena: Färskpotatisen var finfin!

  9. Helena kl 12:59, den 23 maj 2012

    Gott! En annan variant borde väl kunna vara att spinna vidare på temat men köra renskav. Det kan också bli norrländsk kebab, inte dumt alls!

  10. Emmy kl 13:04, den 23 maj 2012

    Ja tack, jag tar en norrländsk snygging! Ser härligt sommarfräscht ut. Passar utmärkt en ljummen kväll när fredagsmiddagen intas på altanen, eller vilken annan dag för den del också.

  11. Hanna kl 13:28, den 23 maj 2012

    Så mycket fräschare än tacos! Mumsigt värre ju :)

  12. tina kl 13:43, den 23 maj 2012

    Helena: Mycket bra idé!

    Emmy: Snabbmat är det ju dessutom, inte att förglömma.

    Hanna: :-)

  13. Kim kl 16:16, den 23 maj 2012

    Sådan här mat är ju precis vad man är sugen på en varm dag som den här. Snabbt, kallt, fräscht! GOTT också kan jag förmoda :)

  14. cecilia kl 17:14, den 23 maj 2012

    Så gott och vilken snyggt bild! Men jag skulle annars sagt att jag just sett snyggaste pavlovan och och hört årets bästa idé i form av rabarbercurd. Ryktades om detta, men jag får kanske hålla mig till twitter :)

  15. Moma kl 17:22, den 23 maj 2012

    Åh, det är en norrlänning jag ska skaffa mig, det här kan jag tänka mig att äta varje fredag till fredagsmys!

  16. tina kl 17:42, den 23 maj 2012

    Kim: Jag kan intyga att det var gott!

    Cecilia: :-) Den kommer! Rabarbercurden var god!

    Moma: :-D

  17. Matilda kl 18:42, den 23 maj 2012

    Det här låter supergott! :) Verkar perfekt till sommaren nu när nypotatisen kommit. Ska jag testa någon gång. Alltså, det är hårt tunnbröd du använt och brutit i bitar?

  18. Amy's piece of cake kl 20:10, den 23 maj 2012

    Låter onekligen mycket spännande och gott. Allt som är egentillverkat har en tendens att smaka mums :)

  19. Sara på Vardag.nu kl 20:21, den 23 maj 2012

    Men vad fiffigt! Låter gott! :)

  20. Annas Gröna Kök kl 20:46, den 23 maj 2012

    Så gott det ser ut! Att jag aldrig lär mig att INTE titta in på din blogg när jag är hungrig haha

  21. tina kl 20:55, den 23 maj 2012

    Matilda: Japp!

    Amy: Nu är det inte mycket på tallriken som är egentlllverkat, men gott ändå, jag lovar! ;-)

    Sara: Fiffigt var ordet!

    Anna: Detsamma, kära du! :-)

  22. Malin´s Diner kl 21:15, den 23 maj 2012

    Wow, vilken fin blogg. Det som jag förundras över är hur du hinner. Läste att du studerar till läkare, inte den lugnaste av utbildningar heller.

    Kram Malin

    Tack för att du kikade in på min blogg!

  23. Linda- Cupcakesfluffan kl 21:26, den 23 maj 2012

    Vilken härlig tallrik

  24. tina kl 22:00, den 23 maj 2012

    Malin: Jag hinner inte hälften av vad jag önskar att jag hann, det ser bara ut så ibland. ;-) Tack för fina ord!

    Linda: Sommarhärlig, hurra!

  25. Lisa - Kreativ bakning ♥ kl 22:08, den 23 maj 2012

    sv: Vad trevligt!
    Det ser ut som en mycket god & fräsch tallrik ”tacos” det där :)

  26. tina kl 08:47, den 24 maj 2012

    Lisa: Se det var det med! :-)

  27. Sanna kl 16:08, den 25 maj 2012

    Som norrlänning njuter jag till fullo av det här inlägget :)

  28. tina kl 17:27, den 25 maj 2012

    Sanna: :-D

  29. Jenny kl 09:28, den 27 maj 2012

    Det där såg inte tokigt ut alls!

  30. Nina kl 12:12, den 27 maj 2012

    Briljant! Och så fräscht det ser ut! I mina ögon tusen godare än vanliga tacos.

  31. Färskpotatis i mitt hjärta | pickipicki kl 17:49, den 7 juni 2012

    [...] när vi hade tema färskpotatis i P4 Morgon Uppland passade vi på att laga Norrlandstacos. Det är ett prima sätt att låta den allra första svenska potatisen göra entré i fint [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen