Välkommen rabarber!

den 17 maj 2012, kl 21:14

Idag skördade vi rabarber för första gången i år. Sen firade vi skörden med att baka fjolårets favoritmuffins, ni vet dom med rabarber, sötmandel och mynta. Det måste vara något alldeles speciellt med dom tre ingredienserna tillsammans. Hade jag haft en glassmaskin, är jag säker på att det här hade varit sommarens godaste glass. Ni som har, testa vetja, tänk om jag har rätt. Vi andra nöjer oss med muffins, och är garanterat nöjda och glada ändå.

Och receptet?
Det hittar ni här

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “Välkommen rabarber!”

  1. bella kl 09:37, den 18 maj 2012

    Tänk att jag gjorde rabarber och myntaglass igår. väääldigt gott. en enkel variant med rabarberkompott, fruktsocker, turkisk yoghurt, lime och mynta! Rekommenderas!

  2. bella kl 09:37, den 18 maj 2012

    obs, gjordes utan glassmaskin!

  3. Emilia kl 09:39, den 18 maj 2012

    Åh, vad jag blir sugen på rabarber! Synd att det ännu är förtidigt här i Finland. Kanske ska försöka få tag på några på nått sätt i alla fall. Det är ju så gott!

  4. anna kl 11:36, den 18 maj 2012

    Rabarbersylt i yoghurt :P

  5. Sanna kl 12:20, den 18 maj 2012

    Rabarber är underbart. Jag längtar så till årets första rabarberkräm med kall mjölk. Hemma hos mamma och pappa i Fridhem var rabarbern fortfarande ganska späd men ett kok hade de fått ihop.

  6. Matilda kl 19:25, den 18 maj 2012

    Hm, vilken bra idé! Det måste jag testa i sommar :) Rabarber, mynta & mandel, det måste ju bara vara en bra smakkombination.

  7. Eva kl 19:53, den 18 maj 2012

    Jag har just nu en ”hittepå”-rabarberkaka i ugnen annars hade jag testat dina muffins. Kombinationen låter härlig och receptet sparade jag ner för säkerhets skull – det finns nämligen otroliga mängder rabarber i vårt trädgårdsland!
    Må så gott säger Eva

  8. tina kl 22:13, den 18 maj 2012

    Bella: Låter ju ljuvligt! Receptet?

    Emilia: Snabbare än du kan ana är rabarbern hos dig med.

    Anna: Gott!

    Sanna: Rabarberkräm med mjölk, vilken fin längtan!

    Matilda: Det är det, jag lovar. :-)

    Eva: Lyllos dig!

  9. bella kl 20:15, den 19 maj 2012

    receptet kommer från klaras gi-desserter och jag hittar det inte på nätet, så här kommer det i korthet:
    Gör en kompott av 4 stjälkar rabarber, 2 msk fruktocker(eller så sött man vill ha det) och 2 tsk limesaft. Låt svalna.
    Blanda med 3 deciliter turkisk yoghurt och hackad mynta. Frys in i form och rör varje halvtimme. Gott!

  10. tina kl 08:14, den 20 maj 2012

    Bella: Tusen tack!

  11. Elin kl 10:32, den 20 maj 2012

    Herlig at rabarbra har modnet og er spiseklar i Sverige. Her i Trondheim har den så vidt begynt å vokse. Gleder meg til å lage muffins- dine ser jo fantastisk gode ut.

  12. mamman kl 19:16, den 20 maj 2012

    Då tar vi och plockar ihop rabarbern på sommarkollot i Ylöjärvi och tar med oss till Sverige! Nog kan vi få ihop en del!

  13. tina kl 21:01, den 20 maj 2012

    Elin: Den som väntar på något gott, har allt det goda kvar! ;-)

    Mamman: Hurra! :-D

  14. Hanna kl 12:10, den 21 maj 2012

    Tack för påminnelsen – de måste jag testa!

  15. tina kl 22:13, den 21 maj 2012

    Hanna: Ja gör det vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen