Ett vykort från Göteborg

den 22 oktober 2012, kl 18:35

I fredags packade vi med oss kappsäcken samt Veronica och for till Göteborg. Planen var att visa henne stan såväl som dess finfina matbloggerskor. I dis och regnskurar vet jag inte hur många sevärdheter vi egentligen lyckades peka ut där vi stod på Rambergets högsta punkt, tack och lov bjöd helgen på desto mer mat och matbloggare. Tack Ann-Louise, Johanna, Beata, Åsa, Linda och Rebecka för en fin helg, det var kul att ses! 


På fredagen besökte vi Ölrepubliken på Kronhusgatan. Ett stycke himmelrike för den som gillar öl, kan jag tänka.
I jakten på lördagslunch bestämde vi oss för att inte nöja oss med något annat än fisksoppa. Jag tror vi hittade stans godaste på Sjöbaren i Haga.
Lördagskvällen stavades matbloggsknytis och kameran log när Betas klänning matchade Lindas goda höstsallad (med bl a butternut squash, trattkantareller och rostade hasselnötter).

Åsas fina kikärtsgryta smakade koriander på det bästa viset.

Här är Veronicas jamaicanska romkaka pyntad med vispad grädde, röda vinbär och riven choklad. Det är alltså kakan vars förtrollande doft frestade oss i 48 mil. Den smakade precis så gott som jag räknat ut att den skulle göra.

Inte heller på fikafronten gick det någon nöd. Beata bjöd på en kolapaj med lingon, en paj vacker som få. Till det vispad crème fraîche.
Att det i sällskapet fotades mat ur alla vinklar var kanske inte så otippat. Men vem hade kunnat tro att vi för ett ögonblick skulle leka modebloggare? Inte jag!
Avslutningsvis en bonusbild från Kvarnfallet i Mölndal, finaste utflyktsmålet i Göteborgskrokarna.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen