Nu värmer vi upp!

den 15 oktober 2012, kl 21:57

Nu börjar uppvärmningen inför årets glöggsäsong. Svartvinbärssaftsvarianten är förvisso inte glögg, men något som ändå ger smak och hopp om vad som komma skall. Apropå vad som komma skall är det förresten dags att börja handla ingredienserna till årets garderobsglögg. Ni vet den där goda saken som ska stå till sig i en hink i 6 veckor i väntan på första advent. På söndag är det dags!

Svartvinbärs(fusk-)glögg
outspädd svartvinbärssaft, gärna hemkokt
en bit kanelstång
en bit färsk ingefära
ett par nypor kardemummakärnor
en hel stjärnanis

Häll svartvinbärssaft i en mugg och häll över kokande vatten. Skala och dela ingefära i små bitar, bryt en bit av en kanelstång i mindre bitar och lägg alltsammans tillsammans med hela kardemummakärnor i en teboll. Låt dra en bra stund, ju längre desto bättre.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Nu värmer vi upp!”

  1. Annelie i Geneve kl 08:40, den 16 oktober 2012

    Åh, ser gott ut! Funkar kanske med te också…

  2. Anna kl 09:24, den 16 oktober 2012

    Mmm, det där ser gott ut! Det ska jag testa. Jag mycket förvånad över att den norska Solbärstoddyn inte har hittat över gränsen ännu. Det är ju ett måste kalla höst- och vinterdagar

  3. Kerstin kl 11:18, den 16 oktober 2012

    För mig som är nykterist är det där riktig glögg!

  4. tina kl 16:02, den 16 oktober 2012

    Annelie: Säkert, fast svartvinbärssaft är bra gott!

    Anna: Solbärstoddy? Berätta mer!

    Kerstin: Fint det! :-)

  5. sofie mumsfillibaba kl 20:37, den 16 oktober 2012

    Hua….hade varit gott med en kopp varm glögg i höstrusket. Såg att GP hade sitt traditionella glöggrecept i tidningen i helgen.

  6. Kim kl 21:07, den 16 oktober 2012

    Ja nu är det väl hög tid att sätta glöggen. Tror jag hoppar det i år också. Blir alltid väldigt sugen att göra egen, men sen när jag tänker på hur lite glögg jag dricker så hinner jag hindra mig. Men en liten ”fuskglögg” som denna kan jag nog lyckas göra…

  7. tina kl 16:00, den 17 oktober 2012

    Sofie: Ja just, på söndag är det sex veckor kvar till första advent! Jag ska göra en omgång garderobsglögg i år igen, den blev god i fjol!

    Kim: :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen