Den goda älgpastan

den 3 december 2012, kl 16:20

Less på att inte kunna öppna fryslådorna för att de är så överfulla har jag påbörjat projekt frystömning. Minst en sak måste plockas ur och ätas upp ur frysen varje dag. Och viktigast av allt, ingenting får stoppas i frysen. Den senare regeln utan undantag. Efter älgpastan på bilden ovan kunde vi bocka av både en påse majs och ett paket älgfärs ur frysinnehållet. Som bonus blev maten så god att jag aldrig mer vill äta något annat än älg och majs, majs och älg. Men nu sitter jag på tåget till ännu en vecka i Gävle. Och så spekulerar jag lite i vilken låda i frysen Carl kommer ta sig an medan jag är borta. Glass, bär eller mat? Jag har mina aningar.

Den goda älgpastan
400 g älgfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
2 tsk rapsolja
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 stor näve torkade trattkantareller
0,5 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk sherry

Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri. Finfinhacka löken och rotfrukterna. Fräs i 2 tsk olja på låg värme tills dess löken är mjuk. Lyft detta ur stekpannan och bryn älgfärsen. Tillsätt därefter lök och rotfrukter samlt 1 dl grädde, smulad svamp, samt, peppar. timjan och sherry. Låt småputtra 5-10 min. smaka av om mer kryddor behövs. Servera till pasta.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Den goda älgpastan”

 1. Kim kl 20:31, den 3 december 2012

  Jag hade också tömt min frys, om jag hade något sådant roligt som älg i den!
  Bra idé dock med frystömning, jag som precis flyttat skulle verkligen behövt göra en sådan… men jag kom bara till glassen :)

 2. Mårtenssons kök kl 21:34, den 3 december 2012

  Vår frys blev alldeles nyssens fylld av vildsvinskött, så det är nästan helt omöjligt att få in något mer där nu. Faktiskt är det nästan lika omöjligt att få ut något också, det är väldigt packat där inne nämligen…
  Kanske vi kan fixa en god pastarätt med något av det köttet också. Gjorde taco med svenska influenser sist, riktigt gott blev det.

 3. Sara på Vardag.nu kl 21:40, den 3 december 2012

  Frystömning är alltid spännande, sist hittade jag ett par bitar lax som jag gömt längst in efter mitt senaste försök att försöka lära mig äta den däringa fisken. Laxen ger vi bort till sambons morföräldrar ;)

 4. tina kl 21:42, den 3 december 2012

  Kim: Glass är tack och lov inte så dumt det heller. En gång såg det ut såhär när jag öppnade vår fryslåda: http://www.pickipicki.se/2010/05/forklaring-tack/ en annan gång det här: http://www.pickipicki.se/2010/04/appropa-frystomning/ ;-)

  Mårtenssons: Vildsvin, vad kul och spännande! Jag har aldrig smakat!

 5. tina kl 21:43, den 3 december 2012

  Sara: Tycker du inte om lax på något vis? Gömd i fisksoppa?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen