Julgransplundring 2013

den 20 januari 2013, kl 20:06

I eftermiddags var jag på julgransplundring hos mamman och pappan. Så som jag minns det från förr var att man dansade ett par varv runt granen och fick en godispåse i handen när det hela var klart. Nu julade vi förvisso av, julgardiner åkte ner, liksom adventsstakar och annat pynt. Men sedan blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Granen den var för fin för att kastas ut och det där godiset verkade ha glömts bort. Men vad gjorde egentligen det? När jag skulle gå hem fick jag en påse i handen av mamman, en tröja hon inte kunde ha, ett gäng halsband hon tyckte att jag saknade och en låda med finfin söndagsmat. Majsbiffar och en mango- och melonsallad som var söt och stark på en och samma gång. Kom aldrig och säg att det var bättre förr.

Matiga majsplättar
1 liten zucchini (à ca 250 g)
1 röd jalapeno
2,5 majskorn
2 dl majsmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
olja att steka i
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Riv zucchini grovt, blanda med salt och låt dra 10 min. Krama vätskan ur zucchinin och blanda tillsammans med finhackad chili, majskorn, mjöl, ägg, bakpulver och peppar. Låt dra 10 min. Forma cirka 10 plättar och stek i olja, ett par min par varje sida.

Mango- och melonsallad
Grovhacka en mogen mango och en bit cantalopemelon. Blanda tillsammans med finhackad salladslök, 1 msk finhackad spansk peppar och finklippt färsk koriander efter tycke och smak. Smaksätt med skal och saft från 1 lime samt en nypa vardera av socker, salt och svartpeppar.
Recepten har mamman lagat ur senaste nr av ICA Buffé

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen