Julgransplundring 2013

den 20 januari 2013, kl 20:06

I eftermiddags var jag på julgransplundring hos mamman och pappan. Så som jag minns det från förr var att man dansade ett par varv runt granen och fick en godispåse i handen när det hela var klart. Nu julade vi förvisso av, julgardiner åkte ner, liksom adventsstakar och annat pynt. Men sedan blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Granen den var för fin för att kastas ut och det där godiset verkade ha glömts bort. Men vad gjorde egentligen det? När jag skulle gå hem fick jag en påse i handen av mamman, en tröja hon inte kunde ha, ett gäng halsband hon tyckte att jag saknade och en låda med finfin söndagsmat. Majsbiffar och en mango- och melonsallad som var söt och stark på en och samma gång. Kom aldrig och säg att det var bättre förr.

Matiga majsplättar
1 liten zucchini (à ca 250 g)
1 röd jalapeno
2,5 majskorn
2 dl majsmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
olja att steka i
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Riv zucchini grovt, blanda med salt och låt dra 10 min. Krama vätskan ur zucchinin och blanda tillsammans med finhackad chili, majskorn, mjöl, ägg, bakpulver och peppar. Låt dra 10 min. Forma cirka 10 plättar och stek i olja, ett par min par varje sida.

Mango- och melonsallad
Grovhacka en mogen mango och en bit cantalopemelon. Blanda tillsammans med finhackad salladslök, 1 msk finhackad spansk peppar och finklippt färsk koriander efter tycke och smak. Smaksätt med skal och saft från 1 lime samt en nypa vardera av socker, salt och svartpeppar.
Recepten har mamman lagat ur senaste nr av ICA Buffé

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Julgransplundring 2013”

 1. Karolina kl 20:59, den 20 januari 2013

  Smakade plättarna bra? Blev väldigt sugen att testa när jag dom i Buffé :)

 2. tina kl 21:07, den 20 januari 2013

  Karolina: Jättegoda! Fast jag vet inte om jag hade kallat dom plättar, majsbiffar kanske? Matiga och goda var dom, särskilt med salsan till. Testa vetja!

 3. Plommonet kl 12:00, den 21 januari 2013

  Åh, de där majsbiffarna såg jag i Buffé igår och satte en mental notering på (tillsammans med bönröran). Nu är de redan kvalitetestestade alltså, vilket flyt! :)

 4. Moma kl 20:17, den 21 januari 2013

  Åh, mer juveler åt folket, jag såg dina fina skatter och bästa skatten av alla; Podden är tillbaka efter ett alldeles för långt juluppehåll! Ha inte fler sådana där långa uppehåll igen är ni snälla!

 5. beata kl 21:17, den 21 januari 2013

  läste om de där majsplättarna, vill verkligen prova dem!

 6. Mårtenssons kök kl 21:59, den 21 januari 2013

  Så kul med julgransplundring även om det inte ligger godis i godispåsen:)

 7. tina kl 16:04, den 22 januari 2013

  Plommonet: Jamen eller hur, och jag behövde inte ens laga själv. Lyx!

  Moma: Fint att vårt bästa fan är tillbaka! ;-)

  Beata: Ja gör det vetja, goda!

  Mårtenssons: Ja, snudd på ännu bättre!

 8. Marianne kl 22:38, den 18 juli 2016

  Det står 2.5 majskorn, ska det vara dl?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen