Hej lilla pavlova!

den 12 mars 2013, kl 19:19

Efterrättern vi  bjöd middagsgästerna på i helgen var en söt liten sak. Minipavlovas med lime- och passionsfruktcurd, vispad grädde och mango, physalis och stjärnfrukt på toppen. Lika söt, som fin, som gul. Kanske något att duka fram i påsk? Själv längtar jag ännu mer till juni. När rabarbern växer som ogräs  och vi får koka rosa rabarbercurd igen. Då blir det ännu fler minipavlovas, det känner jag på mig.

Recepten
Sigrids minipavlovas med lime- och passionsfruktscurd
Pavlova med rabarbercurd, vispad grädde och sommarbär

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Hej lilla pavlova!”

  1. Tant Gul kl 19:26, den 12 mars 2013

    Mm…vilken liten fining. Frisk och fräsch. Gott!

  2. mamman kl 20:15, den 12 mars 2013

    Ser ut som en påskefterrätt, får man en sådan sen?

  3. Mårtenssons kök kl 21:52, den 12 mars 2013

    Absolut en passande påskgodsak, speciellt med den där syrligt goda curden på!

  4. Plommonet kl 09:56, den 13 mars 2013

    En GLAD pavlova! Vad fint! ^__^
    Rabarbercurd alltså? Nu får jag sätta en lapp på en kastrull också, och inte bara en ha en lapp om fiskbiffar i frysen! :P

  5. tina kl 17:57, den 13 mars 2013

    Tant Gul: Japp, gott men sött, sött men gott!

    Mamman: Ja, det kanske man får! :-)

    Mårtenssons: :-)

    Plommonet: Haha, förstod först inte vad du menade, men nu ser jag inget annat än en glad gubbe när jag tittar! :-D

  6. Josefina kl 18:08, den 13 mars 2013

    Mmmm, maräng, grädde och frukt – det är himmelriket det.

  7. tina kl 18:08, den 13 mars 2013

    Josefina: Haha, ja du har en poäng. :-)

  8. Tina N kl 19:59, den 13 mars 2013

    Oj, så gott! :)

    Jag plockade fram en burk rabarbersylt ur frysen häromdagen. Gott till fil. Sommarkänsla! :)

  9. Ann-Louise kl 20:23, den 13 mars 2013

    Vilken sötis! Jag såg när de lagade dessa på Mästerkocken och du hade helt klart kammat hem segern.

  10. Amy's piece of cake kl 21:43, den 13 mars 2013

    Pavlova är verkligen en superfavorit hos oss… ajabaja som visar sådana här godsaker innan läggdags! ;)

  11. tina kl 22:06, den 13 mars 2013

    Tina: Åh, den som ändå hade rabarbersylt i frysen! Det är sådana skatter som kan rädda en under vinterhalvåret.

    Ann-Louise: Haha, men vi hade inte hunnit klart i tid. Halvvägs in i pavlovabaket upptäckte vi att det saknades ägg. Det var lördagens stund av kris. ;-)

    Amy: Haha!

  12. milla kl 14:25, den 17 mars 2013

    Men vad gott vill ha nu :)

  13. tina kl 20:27, den 17 mars 2013

    Milla: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen