En rabarberpodcast säger hej!

den 4 maj 2013, kl 08:24

Idag säger vi hej till en rabarberpodcast. 49 min rabarberfrosseri, från den ljuvligaste sorbet till rabarberpaj med fetaost. Däremellan avhandlas rabarberminnen, receptfavoriter och lite oxalsyra. Ja, det enda som glömdes bort var väl egentligen rabarberbladstricket och att man kan göra pickipicki till och med av rabarber. Tur att man kan hitta sådana bortglömda skatter i jakt på receptlänkarna. Avsnittet finns att lyssna på i iTunes och i RSS-feeden. Trevlig lördag vetja, må ni få äta något gott med rabarber idag.

Rabarberfavoriterna
Rabarbersorbet
Pavlova med rabarbercurd, grädde och jordgubbar
Rabarbermuffins med sötmandel och mynta
Sallad med fänkål och rabarber
Rabarbersaft 
Rabarbersaft med fläder
Lingon- och rabarberdricka
Rabarberpaj med fetaost

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “En rabarberpodcast säger hej!”

  1. Moma kl 10:54, den 4 maj 2013

    Jag röstar JA för fika galore och bjuder oblygt in mig själv!!

  2. Linda kl 12:29, den 4 maj 2013

    Vilken underbar blogg! Hoppas du får en fin dag! =) //Fröken Chili

  3. Josefina ~ 1 år, en livsstilsförändring kl 15:19, den 4 maj 2013

    Mmm, rabarberkompott med mjölk … Kommer nog inte äta ngt med rabarber idag, men en annan vacker dag så … ! Kram.

  4. Emmy kl 05:38, den 5 maj 2013

    Blev inga rabarber för mig, men snart! De växer så det knakar i landet. Åh, vad jag längtar tills vi kan skörda de första. Underbart goda är bara förnamnaet!

  5. tina kl 08:16, den 5 maj 2013

    Moma: Haha, det låter fint det!

    Linda: Tack så mycket, och tack detsamma!

    Josefina: :-D

    Emmy: Ja! :-)

  6. Plommonet kl 11:21, den 6 maj 2013

    Den satt som en sprortsmäck den podcasten, nu vet jag minsann vad jag ska göra av min sista påse emd rabarber i frysen – rabarberkräm, för sjutton! <3

  7. tina kl 14:27, den 6 maj 2013

    Plommonet: :-) Jag undrar jag om jag har några rabarber kvar i frysen? Börjar känna rensa-ut-stressen innan allt nytt kommer.

  8. Teresia kl 10:24, den 8 maj 2013

    Lyssnade på rabarberavsnittet på väg hem från jobbet. Längtar också efter att min egen rabarber skall komma upp och bli färdig för skörd. Roligt var också att höra att du handlat kalvdans. Själv blir jag alltid lika glad när farbrorn som säljer kalvdans finns på Bondens marknad. Den här gången bjöd han glatt på en låda eftesom jag köpte tre stycken :) Tror förresten att du och ditt sällskap handlade precis innan mig i fredags :D Det var först när jag hörde din podcast som jag gjorde kopplingen. Hurra för kalvdans och rabarber!

  9. Nässelblom & choklad kl 21:13, den 8 maj 2013

    Rabarber är verkligen en härlig vårprimör eller vad man nu ska kalla det. Måste komma ihåg att lyssna. Ser att du länkar till många kul recept, måste titta närmare på några särskilt intressanta kombinationer som t ex rabarber och feta.

  10. Sofie kl 18:26, den 10 maj 2013

    Ååå vilka härliga recept! Jag älskar rabarber och den här inspirationen var precis vad jag behövde!

  11. tina kl 20:25, den 10 maj 2013

    Teresia: Haha, nämen vilket sammanträffande. Jag var nöjd med mitt köp, vad god den var! :-)

    Nässelblom&choklad: Ja, rabarbern och feta måste också jag prova.

    Sofie: Fint! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen