Poststämpel Skåne

den 18 juli 2013, kl 10:45


På väg till Danmark fastnade vi i Skåne. Det var visst svårt att bara passera ett Österlen där sädesfälten dansar och solen bara ler. Så nu är vi här. På dagarna åker vi på utflykter tillsammans med badkläder, picknickväska och loppisplånboken. På kvällarna betar vi av Malmötipsen vi fått av dom som kan den här stan. Malmö förresten, vilken stad! Här har jag alltid passerat på väg någon annanstans, varför har ingen sagt något?
Malmömaten i sig gör att det här omöjligt kan vara årets sista resa hit. Jag är inte klar här än, vill äta och se mer. Häromkvällen åt vi på Metro precis invid Möllevångstorget. En precis lagom liten meny med vällagad och god mat.

Uteserveringsvädret gör att vi tar Malmötipsarna på orden och dricker drinkar på Mrs Browns utservering och lyssnar på gratiskonsert på en av sommarscenerna.

Utomhuskonsert!


Apropå poststämpel Skåne, vem vill inte ha den här adressen?

Frågade efter Malmös godaste falafel och fick två tips i retur, Kebab- och falafelstationen vid Centralstationen och Falafel Nr 1 vid Drottningtorget. Hur en rejäl falafelrulle som man både blir mätt och lycklig av inte kostar mer än trettio kronor är för mig en gåta.

Men mest har vi nog ätit oss mätta på glass. Här på bästa Olof Viktors på Österlen. Tahitivaniljen var som en glassdröm.

Glassen har vi sköljt ner med varannan skånsk must, varannan skånsk cider. Här är flaskan som innehåller fyra av mina favoritäppelsorter, det borde ju nästan stå mitt namn på den. Men att det står farfar är snäppet finare.

Och visst bjuder även Malmö på vackra solnedgångar. Här är en av 92 likadana bilder som fastnade i kameran när vi kvällsfikade i Västra hamnen igår kväll. Nittiotvå (!) solnedgångar, idag har vi kameraförbud.

Skånetipsen
Metro på Möllan
Mrs Brown
Olof Viktors
Sommarscen Malmö

Fler tips
Fler skånska och svenska smultronställen återfinns här 

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen