Alla vykort på en och samma gång

den 2 augusti 2014, kl 20:45


Om jag fortfarande hade varit en sån som bloggar om mat, så hade jag givetvis postat ett gäng vykort från vår semester i Skåne. För att berätta om vad vi ätit, så att ni hade kunnat ringa in dom rätta kryssen på era egna kartor. Här kommer dom i alla fall, några av vykorten jag borde ha skrivit.

Liksom i fjol tog vi avstamp i Momas kitchen, söder om Stockholm. Iste med hibiskusblommor och karibiska wienerbröd fyllda med stekt matbanan, ja det är sådana där fina brunchgodsaker som får en att tveka om huruvida man ska åka vidare eller helt enkelt flytta in.

Hej slottet!

Redan första kvällen hittade vi ett slott. Som sig bör levererade slottet veckans godaste frukost, en frukostdröm som jag skulle kunna beskriva med tusen tecken. Eller helt enkelt med ett: you had me at havtornsjuice, Kronovalls vinslott.

Hejdå slottslejonet!

När vi inte åt så badade vi. Och så fnissade vi åt oss själva som trodde att förra sommarens semesterfirande inte skulle gå att slå när det kom till antal sol- och badtimmar. Hohoho, eller vad säger man? Vi har badat oss från kust till kust och när inget hav var nära nog så badade vi ändå. Här ovan i Hallamölla, Skånes högsta vattenfall.

Även i år bjöd Olof Viktors på resans godaste fika. Morotskakan var så ljuvlig att vi frångick regeln om inte äta samma sak mer än en gång. Faktum är att vi tog en omväg tre dagar i rad för att äta samma morotskaka igen. Ja, herremingud, jag har inget att säga till mitt försvar annat än vad jag redan sagt. L-j-u-v-l-i-g.

Om allt vi åt var gott? Nej inte riktigt och jag kommer definitivt inte att ta någon omväg för att äta friterade torskskinn igen.

Hej tomaterna!

Skånes västkust har vi tidigare i stort sett struntat i, utan att skämmas särskilt mycket. Till nu. Jag säger som jag sa om Malmö ifjol, varför har ingen sagt något? Nu vill jag tillbaka, igen och igen och igen. En dag klev vi in på Vikentomater och köpte en tomat av varje sort. Hur många vi fick? Åttiotre stycken, och goda var dom!

Lite ogänglig terräng var det allt att ta sig ned för branterna vid Kullens fyr för att nå havet. Men vi hade på känn att belöningen skulle vara därefter också, och det var den. Det här var inte bara veckans, utan hela sommarens finaste bad.

Hej Rut!

På Kullahalvön och däromkring fanns många fina pärlor utöver maffiga vyer. Gårdsbutiker som den här till exempel, och så fina Rut på Skäret där vi åt veckans bästa lunch. Ja, som ni ser har vi haft det bra. Så bra att hade jag kunnat vrida tillbaka tiden så hade jag gjort allting igen, undantaget torskskinnet möjligen.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Alla vykort på en och samma gång”

 1. Ulrica – Från sött till salt kl 21:46, den 2 augusti 2014

  Ser helt magiskt ut. Vill verkligen göra en copy paste på din resa.

 2. Sara på Vardag.nu kl 08:51, den 3 augusti 2014

  Skåne! Måste ta en runda under semestern :)

 3. tina kl 15:03, den 3 augusti 2014

  Ulrica: Ja gör det vetja, isf har jag fler tips att dela med mig av. :-)

  Sara: Ja, det måste du.

 4. Moma kl 20:32, den 3 augusti 2014

  Vilka härliga bilder, torskskinnsbilden är jättejättefin på dig!

 5. tina kl 21:07, den 3 augusti 2014

  Moma: <3

 6. Emmy kl 21:21, den 4 augusti 2014

  Så många härliga sommarbilder!

 7. tina kl 07:24, den 9 augusti 2014

  Emmy: Tack, det var fint sagt!

 8. catta kl 16:22, den 9 augusti 2014

  Men åh! Västsidan är ju Bästsidan! Har hus i Båstad (nej, det är inte bara tennis) och det finns så mycket bra på en armlängds avstånd. När ni var på Rut MÅSTE ni ha varit på Flickorna på Skäret?! HOPPAS jag. De har en rund mördegskaka med pärlsocker och mandel på som är ett hemligt recept och så tamigtusan goda! Och flädersaften… (Varit här varje sommar sen jag var nyfödd)

 9. Kinnas blogg - mormors mat kl 14:14, den 10 augusti 2014

  Tokfina vykort! =)

 10. tina kl 19:46, den 10 augusti 2014

  Catta: Vi var faktiskt inte hos flickorna. Men det är ju fint att ha en anledning att komma tillbaka, eller hur? :-) Lyllos dig med ett skånehus.

  Kinna: Ja, fina, fina Skåne. Lyllos dig som har en egen liten bit av det landskapet.

 11. milla kl 19:44, den 12 augusti 2014

  Vilka härliga bilder:) Vi hyrde ett hus i närheten av olof victors så vi handlade bröd där varje morgon till vår frukost så lyxigt:)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen