Linsröra på bröd

den 21 februari 2008, kl 13:34

Nuförtiden tränar Carl och jag flitigt för att vi ska bli stora och starka. Dagens lunch är tillägnad musklerna. Spenatsoppa med ägg för att det går rykten om att det fanns en sjöman som blev stark av sådant. Till soppan åt vi bröd och linsröra med hiskeligt mycket proteiner i. Om det nu skulle vara så att det inte syns, så är det i alla fall så att det riktigt känns hur bra musklerna mår.

Linsröra
1,25 dl röda linser
2 dl vatten
1 krm salt
2-3 msk pressad citron
1-2 msk spiskummin
1,5 msk olivolja
0,5 pressad vitlöksklyfta

Koka linserna i vattnet, utan lock, i 3 min. Dra av linserna från värmen och låt stå och dra under lock i 10 min. Tillsätt olja, vitlök och pressad citron och mixa till en slät röra. Smaka av med med salt och spiskummin. Gott på bröd eller som tillbehör.

small_img_5127.jpg

Skriv ut inlägg

2 kommentarer till “Linsröra på bröd”

  1. frida kl 19:16, den 23 februari 2008

    Gott OCH nyttigt, vilken underbar kombination!

  2. ann-lou kl 16:43, den 25 februari 2008

    Kul med en linsvariant av kikärtshommusen! Den ser verkligen ut att ha fått en fin färg. Jag brukar även slänga ner en näve persilja eller en tsk chipotle i mina bönröror för att få lite variation på proteinpålägget!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen